USA Stephen Hovanic, som är personalchef för Pentagons skolavdelning, är en av 26 personer som gripits i en prostitutionshärva med misstänkt människohandel. Enligt Coweta County Sheriff’s Office har man kunnat frita sex offer.

Förra veckan slog Coweta County Sheriff’s Office i den amerikanska delstaten Georgia till mot en misstänkt människohandelsliga. Enligt sheriffkontoret lyckades man frita sex personer som fallit offer för människohandel, samtidigt som man grep 26 personer.

En av de gripna är 64-årige Stephen Hovanic, som är personalchef för Department of Defense Education Activity Schools (DoDEA), vilket tidningen Stars and Stripes avslöjat. DoDEA är den myndighet som har hand om skolgång för barn till militärer och civilt anställda av Pentagon.

Hovanic misstänks för att ha försökt köpa sex av en prostituerad, vilket också ytterligare nio personer misstänks för. Samtidigt misstänks fyra personer för hallickverksamhet, medan tolv kvinnor misstänks för prostitution.

Enligt sajten Military.com har Hovanics biografi raderats från DoDEA:s hemsida sedan i onsdags. Han ska ha i olika former ha arbetat inom skolan i 40 år, bland annat som lärare, tränare och administratör i Virginias statliga skolsystem.