De större medierna, men likaså de alternativa nyhetssidorna på nätet, har de sista veckorna rapporterat från Forserum i Nässjö kommun, där somalier påståtts ha blivit utsatta för hot, misshandel, trakasserier och vandalism. Bilden av förföljda somalier, utsatta för svenskarnas rasism, verkar dock sakna substans. Mediadrevet ser däremot inte ut att sluta.

Anders Karlsson, kommunalråd (C), ville först inte kalla trakasserierna för rasistiska, men har ändrat sig i sakfrågan de senaste dagarna när de politiskt korrekta medierna satte honom i rampljuset. Svenska riksdagspolitiker, bland annat barn- och äldreminister Maria Larsson (KD) samt språkröret Gustav Fridolin (MP), har gjort blixtvisiter till den lilla byn för att själva bilda sig egna uppfattningar om händelserna. 

”Nu väntar vi bara på att Fredrik Reinfeldt ska komma också”, säger kvinnan bakom Medborgarhusets informationsdisk efter att ha vinkat av Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt. Somliga boende i Forserum är enligt Svenska Dagbladet innerligt trötta på alla politiker som kommer dit och nu har också de stora medierna blivit polisanmälda för förtal då de pekat ut Forserumsbor som rasister.

Allt kulminerade efter att SVT sänt ett reportage där det påstods att svenskar jagade somaliska småflickor med motorcyklar och hotade dem med våldtäkt samt att somaliska kvinnor tvingats hälla mjölk över sig för att bli vita. Det har gjorts stora ekonomiska satsningar från kommunen där det beslutats om extra helgbemanning på fritidsgården och Medborgarhuset. Utöver det har också polismyndigheten satt upp en mobil polisstation mitt på torget med tolkhjälp för att kunna ta emot anmälningar från somalierna där endast tre anmälningar kommit in – två från svenskar och en från en somalier. 

Tobias Hübinette, tidigare ökänd som tongivande våldsman inom extremvänstern, numera betitlad forskare på Mångkulturellt centrum, har yttrat sig i Forserumsfrågan: ”Det finns en hierarki där vissa kroppar historiskt utsatts för mer våld än andra. Det är ett rasistiskt synsätt som även Sverige delar, det är de icke-vita som ses minst som människor.”

Relaterat:

Forserum trötta på alla politikerbesök

Forserumsbo polisanmäler journalister: ”De har förtalat oss”

Mobil station i Forserum

Berättelser om misshandel och stenkastning


  • Publicerad:
    2012-09-03 11:38