UTRIKES. Den polska senaten godkände under onsdagen en lag som gör det olagligt att anklaga Polen för ”förintelsen”. Den nya lagen har nu gjort judar vansinniga.

Som Nordfront tidigare rapporterat om har Polen fått judar världen över att gråta ut då man inte tänker tillåta att landet anklagas för den så kallade förintelsen och under onsdagen godkände den polska senaten lagen med rösterna 57 mot 23.

Det enda som återstår för att lagen ska träda i kraft är en signatur från landets president Andrzej Duda som låtit meddela att Polen inte tänker backa i frågan trots internationell hets. Dudas utlåtande om att han inte tänker vika sig för påtryckningar har bland annat fått förbrytarstaten Israels premiärminister Benjamin Netanyahu att gråta ut till internationell press.

— Vi kommer inte att acceptera några försök att skriva om historien, sade Netanyahu.

Även USA har gett sig in i debatten efter påtryckningar från landets judiska lobby och låtit meddela att man inte är säker på hur lagen kommer att påverka landets relationer med Polen. Vidare säger man från det amerikanska utrikesdepartementet att man är ”orolig för yttrandefriheten i Polen”, en oro som man inte uttalat mot länder som dömer folk till fängelse för att dessa ska ha ifrågasatt ”förintelsens” existens.

Det återstår nu att se om andra länder kommer att gå i Polens fotspår.

Källa:
Kontroversiell Förintelselag godkänd av parlamentet i Polen


  • Publicerad:
    2018-02-01 09:40