INRIKES. Polisen i Kalmar vädjar till medborgarna att inte ta lagen i egna händer. Nu ska de hålla extra koll efter medborgargarden.

Det är polisen i Kalmar som gått ut med en ”vädjan” på sin Facebook-sida till befolkningen om att inte ta lagen i egna händer.

”Snart är det helg. Om du ska ut och roa dig i Kalmar fredag eller lördag kanske vi syns? Vi är som vanligt ett gäng poliser som jobbar ute för att skapa trygghet och förhindra brott. Vi gör det tillsammans med flera andra aktörer som ordningsvakter, krögare, polisens volontärer och anställda på kommunen. Fler vuxna ut på stan under kvällar och nätter är alltid positiv, om du som förälder vet att ditt barn ska ut kanske du kan passa på att nattvandra? Dock är vi bekymrade över de signaler vi får från bland annat sociala medier att det finns några stycken som pratar om att gå ut på stan och ta lagen i egna händer. Gör inte det. Då kommer vi att behöva jobba med det istället för att finnas ute för allas trygghet.
Ha en trevlig helg och var rädda om varandra.
// Polisen i Kalmar”

Polisen i Kalmar är oroliga för att medborgargarden ska bildas.

— Jag tar för givet att personalen i yttre tjänst ska hålla lite extra koll på det, säger Kent Andersson, inre befäl vid Kalmarpolisen.

Enligt lokaltidningen Barometern ska ett medborgargarde ha bildats i Kalmar. Detta efter att stora gäng med invandrare sexuellt ofredat kvinnor på Larmtorget under nyårsafton.

Källa:
Polisen vädjar efter oroande signalerna


  • Publicerad:
    2016-02-05 21:00