ANTISEMITISM. Publikationen Politico avbildade en av demokraternas blivande presidentkandidater, juden Bernie Sanders, på en bild där pengar växer på ett träd. Politico anklagas nu för antisemitism.

I fredags hade den amerikanska politiska publikationen Politico en artikel om juden Bernie Sanders personliga förmögenhet. Tidningen illustrerade sin artikel med bilder av Sanders där han bland annat står bredvid ett träd på vilket det växer dollarsedlar.

Sanders partikollega Alexandria Ocasio-Cortez som sedan i januari representerar New Yorks 14:e distrikt i USA:s representanthus anklagar Politico för att genom denna bild sprida antisemitism.

Tanken är att det är en schablon att framstående judar har tillgång till mycket pengar.

Artikeln hade rubriken Bernies hemliga miljoner och jämför hans socialistiska budskap med det faktum att han själv har en stor förmögenhet och äger tre hem. Artikelförfattaren tycker att Sanders är falsk som kritiserar de rika samtidigt som han själv är rik.

Politico har inte tagit avstånd från sin egen artikel men har efter den hårda kritiken från många uppretade judar och sionister mjukat upp några av sina skarpa ord om Sanders.

Det hjälpte dock inte mycket. Sanders personalchef, juden Ari Rabin-Havt som även är vice VD för den vänsterpolitiska ”faktagranskaren” Media Matters – som under den homosexuelle judiske pedofilen David Brock bekämpar ”fake news” förmedlade av alternativa och högerorienterade publikationer – anklagar Politico för antisemitism.

Rabin-Havt säger att det som Politico släppte efter sina ändringar inte på något sätt var ”bättre”.

Bekämpandet av ”fake news” som Media Matters ägnar sig åt har inkluderat kampen mot alla skriverier under 2016 om Wikileaks dokument rörande omfattande barnsextrafficking och organiserade barnvåldtäkter som knöts till den homosexuelle mångsysslaren James Alefantis. Alefantis var under en period en av David Brocks sexpartners.

Källa:
Politico ripped for ’anti-Semitic’ illustration of Sanders, who is Jewish, with ’money tree’


  • Publicerad:
    2019-05-27 23:05