RYSSLAND. Vladimir Putin har i ett utlåtande bett ryska myndigheter att ta till med hårdare tag mot extremism på internet.

Rysslands president Vladimir Putin gjorde under tisdagen ett uttalande till landets myndigheter där han ber dem att ta till hårdare tag mot individer och grupper som utnyttjar internet för att uppnå extrema mål.

– Den ryska internetsäkerheten måste förbättras och vi måste bekämpa de som använder informationsutrymmet för spridandet av extrema åsikter. Jag vill samtidigt understryka att det inte skall existera något prat om att begränsa laglydiga ryssars tillgång till internet, passiva hinder eller filter, meddelade presidenten.

Vad det är för typ av extremism han talar om är oklart, men för nationellt sinnade i Ryssland kan detta uttalande vara aningen oroväckande då hans definition på vad han ser som extremism varierar. Under Putins tid som president har landet nämligen förbjudit lite allt möjligt med hänvisning till extremism. Nationellt sinnade ryssar lär därför se det senaste uttalet som aningen oroväckande även om det återstå att se vad det exakt är för extremism Putin syftar till.

Några av de saker som faller under Putins extremismbegrepp är karikatyrer som avbildar honom som en homosexuell clown, feminism samt så kallad ”Förintelse”-förnekelse.

Källor:
Russia’s Putin urges tough action against online extremism
RUSSIA NOW TREATING FEMINISTS AS ‘EXTREMISTS’ AS PUTIN CONTINUES CRACKDOWN
Russia bans ’extremist’ picture of Vladimir Putin as a gay clown


  • Publicerad:
    2017-10-27 06:15