INRIKES. I tisdags hölls rättegången mot den somaliska mannen som misshandlade en oskyldig svensk elev på Lorensbergaskolan i Ludvika i november 2017. Mannen menar att han var där för att skydda sin syster – samma syster som han själv dömdes för misshandel av i januari i år.

En något suddig bild men som visar den åtalade Ahmed Dugsiye. Foto: Nordfront.

Nordfront har tidigare rapporterat om en misshandel som utspelade sig på Lorensbergaskolan i Ludvika kommun i november förra året. En somalisk man kom då till skolan och helt oprovocerat attackerade en svensk pojke som vid tillfället var 13 år gammal på skolgården. Detta då rasfrämlingen trodde att pojken var en annan pojke som ska ha hamnat i tjafs med somalierns syster på skolan.

Händelsen ledde till att föräldrar till elever på skolan kontaktade Nordfront och berättade att rektorerna la fokus på att den oroliga stämningen på Lorensberga inte skulle leda till ”främlingsfientlighet”, trots att det under en längre tid varit stökigt på skolan och enligt uppgifter till Nordfront ska det främst vara invandrare på skolan som står för stöket under skoltimmarna.

Rektor Göran Törnqvist och biträdande rektor Madelene Goldmann skrev ett mail till föräldrarna, tre dagar efter misshandeln, där de utlovade ”kramar till alla elever som vill varje morgon fem dagar i veckan”. I mailet skrev de även en uppmaning till föräldrarna:

Vi önskar förstås att ni som vårdnadshavare hjälper oss i den här processen. Prata med era barn om vad demokrati innebär, vilka rättigheter och skyldigheter vi alla har. Prata även med barnen om vad ordet jämlikhet står för.

Demokratiska värderingar, jämlikhet, trygghet och studiero är viktiga faktorer i dagens skola för att våra elever ska nå så höga mål som möjligt både socialt och kunskapsmässigt.

Det patetiska försöket till att hindra folk från att se och agera mot den påtvingade massinvandringen i Sverige resulterade i att aktivister och medlemmar ur Nordiska motståndsrörelsens Näste 5 begav sig till Lorensbergaskolan där de genomförde en uppmärksammad, och av många uppskattad, aktion där de med banderoll ställde upp sig utanför skolan och uppmanade svenska ungdomar att stå upp för sig och inte bara låta sig köras över. Film från detta kan du se här.

Rättegång hölls mot den 18-årige somaliern – Nordfront var på plats
I tisdags hölls rättegången mot somaliern Ahmed Dugsiye (990420-7850) i Falu tingsrätt som stod åtalad för misshandeln utanför Lorensbergaskolan. Nordfront var givetvis på plats för att rapportera om händelsen.

Då offret och dennes vittne är minderåriga behövde de inte närvara i rättegångssalen utan istället spelades deras videoinspelade förhör upp i rätten.

I förhöret berättar offret att misshandeln utspelade sig när han befann sig ute på skolgården och lekte snöbollskrig med skolkamrater. Plötsligt ska han ha blivit attackerad och omkullputtad ner på marken där han sedan mottog flera slag och sparkar mot både kropp och huvud. Ingen lärare ska ha haft uppsyn över skolgården och därmed kunde inte misshandeln stoppas. När gärningsmannen ska ha upptäckt att han gett sig på ”fel” pojke ska han plötsligt ha börjat krama och pussa på den misshandlade 13-åringen och sagt ”Förlåt, jag trodde du var någon annan”, och därmed trodde att ursäkten skulle ha fått misshandeln ogjord.

Efter misshandeln satte sig offret på sin cykel och började cykla hemåt men ångrade sig och cyklade tillbaka till skolan för att berätta för lärarna om vad som hade skett. När lärarna informerades gjordes en polisanmälan. Pojken blev hemma från skolan i ett par dagar för att vila upp sig men fick några dagar efter misshandeln uppsöka läkare på grund av fortsatt huvudvärk.

När det var Dugsiyes tur att förklara sin sida av händelseförloppet berättade han att han kom till skolan för att han hade hört att en elev på Lorensbergaskolan hade ”bråkat” med hans syster. När han kom fram till skolan såg han pojkar som lekte snöbollskrig och när han såg att ena pojken (offret, red.anm) stod vänd mot skolentŕen, där gärningsmannens syster var på väg ut ifrån, med en snöboll i handen så trodde han att pojken var densamma som hade hamnat i konflikt med systern tidigare och att snöbollen var avsedd för henne så gav han sig på eleven och misshandlade denne.

Dugsiye sa dock emot sig själv då han ena stunden sa att han inte hade som uppsåt att komma till skolan och skada någon för att en stund senare säga att han egentligen var ute efter att skada en annan elev på skolan och att han hade råkat ge sig på fel person.

LÄS MER: Fritidsledare: ”Vi märker att ungdomarna pratar om Nordiska motståndsrörelsen”

Tidigare dömd för misshandel av sin syster – samma syster som han skulle försvara
Under rättegången framgick det att detta inte var första gången som Dugsiye hamnat i klammer med rättsväsendet. Senast i januari i år dömdes han för misshandel och offret var ingen mindre än hans egen syster, samma syster som han påstått sig vilja skydda. För detta brott dömdes han till samhällstjänst för, ett straff han ännu inte avtjänat och ett straff han inte anser sig behöver avtjäna då hans syster ska ha ”förlåtit” honom för brottet han begick mot henne.

Inledningsvis yrkade åklagaren på fängelsestraff för Dugsiye men ändrade sig plötsligt och yrkade istället på samhällstjänst och villkorlig dom, trots att rasfrämlingen inte fullföljt samhällstjänsten han dömdes till i januari och trots att han i en utredning med Frivården uttryckt att han inte skulle acceptera samhällstjänst som straff vid en eventuell fällande dom.

Ville inte få namn och bild publicerad
När rättegången var avslutad kom Ahmed Dugsiye fram till Nordfronts utsände och frågade från vilken media denne kom ifrån. När journalisten svarade att denne arbetade för Nordfront så sa Dugsiye: ”Nordfront? Nazisterna? Jag hoppas att ni inte publicerar mitt namn eller bild på mig?”.

Då Nordfront är en media som varken mörkar, skönmålar eller ljuger om massinvandringens konsekvenser väljer vi , trots Dugsiyes önskan, att publicera hans namn och bild.

Nordfront kommer att återkomma till ämnet när domen avkunnas inom två veckor.


  • Publicerad:
    2018-05-13 20:45