LÖGNMEDIA. På grund av att många svenskar låter bli att betala TV-avgift, bland annat för att man tröttnat på den vinklade rapporteringen, vill regeringen nu tvinga alla att betala – oavsett om man har en TV eller inte.

Regeringen har nu lagt fram ett nytt lagförslag som ska tvinga alla medborgare över 18 att betala TV-avgift – oavsett om man har en TV-mottagare eller inte. Idag låter många som låter bli att betala, bland annat för att man är trött på den vinklade rapporteringen public service står för.

— När vi betalar för public service då investerar vi i vår demokrati, säger demokratiminister Alice Bah Kuhnke till SVT.

Bah Kuhnke menar även att det är fördelaktigt att man kommer slippa skicka ut fakturor om förslaget går igenom, då avgiften istället kommer betalas ovanpå den vanliga skatten.

Avgiften är tänkt att ligga på 1 300 kronor per år och person, jämfört med 2 400 kronor per hushåll idag. Avgiften kommer även bli något lägre för den som har en inkomst på under 13 600 kronor per månad.

Källa:
Regeringen föreslår ny tv-avgift


  • Publicerad:
    2018-04-12 21:15