SVERIGE. Den socialdemokratiska regimen vill nu kriminalisera yttrandet av avvikande åsikter om en historisk händelse.

Morgan Johansson har fått nog av yttrandefrihet. Foto: Frankie Fouganthin (CC BY-SA 4.0).

Justitieminister Morgan Johansson (s) gick idag ut med att regeringen vill göra det olagligt att ifrågasätta den etablerade historieskrivningen om den så kallade förintelsen.

— Förintelsen är världshistoriens största brott mot mänskligheten, och det får inte glömmas. De som försöker få världen att glömma och blanda bort korten, de måste stå till svars för det, sa Johansson.

I ett inslag i Sveriges Radio förklaras att Johansson vill att revisionism ska räknas som hets mot folkgrupp. Regeringen har nu tillsatt en parlamentarisk kommitté som ska utreda det här förslaget.

Det är inte första gången Socialdemokraterna och Morgan Johansson angriper det som ”demokrater” ofta påstår är ”demokratins” grundpelare, såsom demonstrationsrätt, åsikts- och yttrandefrihet.

Sedan tidigare har man tillsatt en kommitté för att utreda ett avskaffande av organisationsfriheten, gärna utan en föregående grundlagsändring vilket egentligen krävs då organisationsfriheten är grundlagsstadgad.

Även demonstrationsrättens ställning har försvagats under Socialdemokraternas tid i regeringen, vilket exempelvis Nordiska motståndsrörelsen erfarit vid flera tillfällen.

Organisationen har, liksom en växande skara dissidenter, drabbats av svårigheter att öppna bankkonton. Detta misstänks Säkerhetspolisen vara inblandad i, men det går inte att bekräfta då man vägrar svara på frågor om sin verksamhet, som enligt ett avslöjande innefattar att anmäla åsiktsbrottslingars barn till socialen.


  • Publicerad:
    2021-04-14 15:05