FRANKRIKE. Nyligen höll Donald Trumps personliga advokat ett tal på den extrema iranska terrorgruppen NCRIs årliga konferens, som sponsras av Israel och de västmakter som vill störta Irans regering för att installera en USA- och Israelvänlig regim i landet.

Donald Trumps personliga advokat, den sionistiska och krigshetsande Rudy Giuliani, talade i Paris på ett möte arrangerat av en extrem iransk oppositionsgrupp och uppmanade till att störta regeringen i Tehran.

Giuliani talade till NCRI, Nationella rådet för Irans motstånd, en paraplykoalition huvudsakligen kontrollerad av Mujahedin-e-Khalq (MeK), som tidigare listades som terrororganisation i både USA och Europa och fortfarande betraktas som en marxist-islamistisk kult formad runt dess ledares personlighet, Maryam Rajavi.

— Vi börjar se slutet på Irans regim [sic], sa Giuliani inför en åhörarskara på cirka 4 000 personer, många av dem ”flyktingar” och unga östeuropéer som hade bussats in för att närvara vid mötet som en motprestation för att få tillbringa ett veckoslut i Paris.

— Mullorna måste bort, ayatollan måste bort, och de måste ersättas av en demokratisk regering som ska representeras av Madam Rajavi, sade Giuliani.

— Friheten finns precis runt hörnet…Nästa år vill jag hålla detta konvent i Teheran!, sade han.

Den tidigare borgmästaren i New York som senare blev en cybersäkerhetsrådgivare i Vita huset innan han i april befordrades till Trumps personliga advokat. Är en i en lång linje av amerikanska nykonservativa krigshökar som gästar NCRI:s årliga konferens. En annan prominent gäst vid mötet i juni var Newt Gingrich, nära bundsförvant till Trump.

Giuliani sade att Teherans regering ska sänkas med ekonomisk isolation, den politik som multimiljardären Sheldon Adelson länge har velat se, och som Donald Trump nyligen har aviserat som ett brev på posten efter Adelsons mångmiljondonationer till Trump inför valet av honom som president.

— När den största ekonomiska makten slutar att göra affärer med ens land, då kollapsar man…och våra sanktioner kommer att bli större, större och större, sade Giuliani, som med de orden visade hur man inför demokrati i ett land man vill ta över.

Giuliani sade i sitt tal nästan rakt ut att den nu pågående vågen av protester i Iran orkestreras utifrån.

— De där protesterna är inte spontana. De pågår på grund av många av vårt folk i Albanien [där MeK-sammanslutningar finns inrättade], och många av vårt folk här och över hela världen, sa Giuliani. Det var oklart om Giuliani med ”vårt folk” syftade på USA eller på MeK.

Hedersgästen vid förra årets NCRI-konferens var John Bolton, som sedan dess har blivit Trumps tredje nationella säkerhetsrådgivare. Då sade Bolton, som ibland öppet säger att USA måste anfalla Iran militärt, att den islamiska republiken i Iran ”inte kommer att överleva sin 40-årsdag”. Det innebär i så fall anfall före 1 april 2019.

De flesta observatörer om iransk politik säger att det våldsbejakande MeK har minimalt stöd i Iran och att de hatas för sin våldsanvändning och dess nära kopplingar till Israels underrättelsetjänst.

I den varma sommarvärmen bussades cirka 4 000 människor till Parc des expositions i Paris. Många hade draperat sig i MeK:s flagga, vilken ersätter tecknet för Allah på den iranska flaggan med ett gult lejon. Andra bar gula hattar med texten #Maryam Rajavi.

Cirka hälften av de närvarande var iranier. Den andra hälften utgjordes av en varierad skock uppenbart uttråkade polacker, tjecker, slovener, tyskar och syrier som hade svarat på en Facebookkampanj som utlovade resa, mat och husrum under en helg i Paris för bara 25 euro. Hundratals syriska flyktingar boende i Tyskland närvarade också. Många låg och dåsade under träden medan talen hölls, rapporterar The Guradian.

— Vi såg erbjudandet på Facebook och bestämde oss för att åka hit på semester, sade en ung syrisk mor som satt på konferensgolvet med sina två barn.

— Jag har aldrig besökt Paris förr. Jag vet ingenting om MeK, sade hon.

Källa:

Rudy Giuliani calls for Iran regime change at rally linked to extreme group


  • Publicerad:
    2018-07-04 19:50