ITALIEN Två tunisiska illegala migranter rymde från ett förvar på Sicilien och gav sig till närmsta större ort i syfte att tillfredsställa sina lustar – på barn.

I ett europeiskt land där våldtäkter, mord och förnedringsrån ännu inte blivit samma vardagsmat som i Sverige, får en nyhet om vad som ”bara” hinner utvecklas till antastande vid en busshållplats – stor uppmärksamhet.

Italienska tidningar skriver om två tunisiska illegala invandrare som ertappades med att grovt ha ofredat två flickor på 15 respektive 18 år. Detta efter att ha rymt från den anläggning där de inhystes.

De två tunisierna rymde från en sluten anläggning i orten Siculiana på Sicilien, och lyckades ta sig till staden Agrigento, som ligger drygt två mil bort, där de framträdde vid en busshållplats invid Piazzale Rosselli.

Väl där närmade sig de två männen två systrar som befann sig vid hållplatsen tillsammans med en 14-årig pojke. Vittnen har uppgivit hur männen antastade flickorna och därvid vidrörde såväl varandras som flickornas underliv, rapporterar Il Giornale.

Barnen lyckades ringa det lokala gendarmeriet, som skickade två konstaplar till platsen, men förövarna flydde när de hörde ljudet av sirener och en bussförare kom springande för att konfrontera dem.

Männen kunde dock snart gripas inte långt från busshållplatsen sedan barnen lämnat ett signalement.

Folkutbytare översvämmar Lampedusa

Efter att männen arresterats kunde man konstatera att de anlänt till Italien tidigare denna månad och då till ön Lampedusa, som har haft ett stadigt inflöde av presumtiva folkutbytare de senaste månaderna, ofta i antal som gjort att öns mottagningsfaciliteter helt översvämmats.

De två männen inhystes på Villa Sikania hotel, vilket tjänstgör som förvar, och de var placerade i coronakarantän.

Migranter som rymmer från förvar, där de placerats för karantän har varit ett problem på Sicilien i över ett år, sedan en rapport presenterades i juni 2020.

I denna framställs det som helt lagligt för migranter i karantän att ströva fritt på gatorna – såvitt de dessförinnan lyckas ta sig ut ur sitt förvar.

I maj förra året avslöjades att migranter i karantän kostar italienska skattebetalare åtminstone 40000 euros i månaden när staten använder färjor för att inhysa dem – ett arrangemang som sedan i våras inte längre tillämpas.

Vad de två antastande tunisiska männen beträffar, så är det är ännu okänt vilka rättsliga följder, om några, som väntar dem för deras rymning och övergrepp.