UKRAINAKONFLIKTEN Ryska myndigheter har publicerat en video av vad man beskriver som ”en framgångsrik attack mot ett ukrainskt militärtåg i Folkrepubliken Donetsk”

En film publicerad på tisdagen av ryska utrikesdepartementet uppges visa en rysk missil-attack mot ett ukrainskt godståg i Donetsk lastat med vapen och artilleri-ammunition.

Klippet består av flygbilder på ett godståg, som drabbas av ett antal explosioner med böljande rök. Det hävdas att en rysk spaningsenhet hade upptäckt militärtransportens ankomst till dess slutdestination längs Donetsks frontlinje. Missiler riktades därvid mot tåget innan dess last hade hunnit lossas. Moskva hävdar att tio militärfordon därvid samtidigt oskadliggjordes samt att ett 30-tal ukrainska soldater dödades.

I ett separat uttalande på tisdagen tillkännagav det ryska utrikesdepartementet att vid missil-anfallet nära orten Dorozhnoe i Folkrepubliken Donetsk förstördes förutom ett ukrainskt militärtåg som transporterade artilleriammunition, även en intilliggande ammunitionsdepå tillhörande den ukrainska arméns 93:e mekaniserade brigad.

Det ryska försvarsministeriet rapporterar regelbundet om attacker mot tåg, som används av ukrainsk militär till återförsörjning av styrkor. Förra veckan uppgav man att en Iskander-missil-attack i Dnepropetrovsk-regionen hade dödat över 200 ukrainska soldater och förstört ett antal militärfordon medan dessa transporterades till frontlinjen.

Tidigare i augusti publicerade man videofilmer av en attack som enligt uppgift förstörde ett militärtåg, vilket transporterade ammunition till en annan plats i samma region.