INRIKES. Efter att SDs partisekreterare Richard Jomshof i ett Facebookinlägg skrivit att partiets retorik måste anpassas till den i Sverige rådande samhällssituationen ”anklagas” nu partiet av regimtrogen media för att ha en dold ultranationalistisk agenda.

På Facebook har den före detta SD-politikern Erik Almqvist, numera bosatt i Ungern, beklagat sig över Sverigedemokraternas slappa hållning i invandringsfrågan. Till detta svarade hans före detta partikollega, partisekreterare Richard Jomshof, med att förklara att det inte håller att tillämpa samma politiska retorik i Sverige som i Ungern på grund av ländernas vitt skilda samhällsklimat.

joms

Richard Jomshofs kommentar på Facebook.

Nu har flera skribenter i mainstreammedia gått till attack och anklagat SD för att vara mer nationalistiska än de uppger sig för att vara. DNs ledarskribent Amanda Björkman menar att man döljer en etnonationalistisk agenda för folket genom att använda mer politiskt korrekt retorik i syfte att locka till sig fler röster.

Detta är långt ifrån första gången som SD, ett parti med utpräglad sympati för sionism, ”anklagas” för att på riktigt verka för det svenska folkets fortlevnad och välstånd.

”SD är ett parti med nazistiska rötter som inte är ärligt med den egentliga agendan. Och den otäcka frågan är: Om detta är den anpassade versionen, hur ser det då ut den dag partiet tycker att det är dags att säga vad det egentligen tycker?” skriver hon.

Expressens kulturskribent Anna Hellgren skriver å sin sida följande:
”Tydligare går det inte att sägas: SDs salongsfähighet är en kuliss, deras politiska mål en radikal och ultranationalistisk omdaning av samhället”, konstaterar hon.

Göteborg-Postens Susanna Birgersson anser att SD ägnar sig åt ”cyniskt hyckleri”.

Källor:
Amanda Björkman: SD säger bara det väljarna vill höra
”När SD talar klarspråk måste vi våga lyssna”
Susanna Birgersson: Jomshof frispråkig om SD:s hyckleri


  • Publicerad:
    2015-09-29 18:20