PARTIPOLITIK. SD-toppen Richard Jomshof går till verbalt angrepp på konkurrenten AfS och kallar dem antisemiter.

De etablerade riksdagspartierna skruvar dagarna före valdagen upp sin hets mot alla uppstickarpartier, oavsett deras chanser att ta sig in i riksdagen.

Nu går SD-toppen Richard Jomshof till verbalt angrepp mot Alternativ för Sverige (AfS). Jomshof citerade under onsdagen på Twitter författaren Vilhelm Moberg som myntade termen demokratur, en sammanslagning av orden demokrati och diktatur.

Demokratur beskriver ett politiskt styre där folket tror sig leva i en demokrati med fria politiska val och fri opinionsbildning men som i realiteten är den diktatur där ingen opposition tillåts. Moberg ansåg redan på sin tid att Sverige var en demokratur. Jomshof använde sig av Mobergs term för att beskriva Sveriges politiska situation år 2018.

När Jomshof av Twittersignaturen Kettils Mjöd fick en fråga om han med demokratur syftade på Stockholms stads och invandrargängens attacker mot Afnu under valrörelsen, kallade han AfS för antisemiter:

Sorry, Israelhatare, förintelseförnekare och antisemiter har aldrig varit min grej.

AfS riksdagskandidat Per Sefastsson genmälde ordväxlingen med att till Jomshof skriva:

Du bevisar att SD inte bara närmat sig etablissemanget — ni är en del av det! Att klistra epitet och brunsmeta är samma taktik som etablissemanget använde mot er.

AfS har hittills vägrat ta ställning för eller emot Israel och judarnas globala sionistiska politik, vilket sionisten Stefan Torssell i en relativt häftig ordväxling med partiet har krävt. Torssell har i en debattartikel velat avtvinga AfS ett rakt besked, att partiet är prosionistiskt och stödjer judarnas kamp och politik.

Detta har dock partiets Jeff Ahl som svarade Torssell eller någon annan hittills vägrat att göra.

Källor:
Richard Jomshofs Twitter 
Alternativ för Sverige vs Palestina
Jeff Ahl: Torssell får gärna förklara varför Israel är viktigare än Sverige


  • Publicerad:
    2018-09-07 11:40