INRIKES. Sverigedemokraterna i Timrå vill veta hur mycket massinvandringen kostar kommunen, därför har man nu lämnat en motion till kommunfullmäktige.

sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna i Timrå menar att kostnaden för den massiva invandringen mörkas. Det går bland annat bra att få reda på vad en vårdplats eller vad ett kommunalråd tjänar, men när det gäller invandringen är det locket på.

”Men när vi kommer till invandringspolitiken och kostnaderna kring området är det stopp”, skriver man bland annat i sin motion.

Sverigedemokraternas gruppledare Marcus Molinder menar att han har ställt frågan tidigare, men då fått svävande svar och uppmaningen om att tänka långsiktigt.

— Under förra mandatperioden ställde jag den frågan men svaret blev att det skulle tänkas långsiktigt. Jag tycker inte att det är ett godtyckligt svar utan jag vill se vad det kostar i dag, säger han.

I motionen förklarar man därför att man vill ha en årlig redovisning av massinvandringens kostnader i ett ”mångkulturellt bokslut” för att kunna se nettokostnaden. Molinder menar att invandringen är en stor belastning för skolor och sjukvård. Den inverkar även negativt på arbetstillfällena i kommunen och gör att det finns färre lediga bostäder åt svenskar.

— Man måste kunna se år från år hur det ser ut. Om kostnaderna är för stora så belastar det skolor, sjukvård, arbetsplatser och bostadsmarknaden, säger han.

Källa:
Sverigedemokraterna i Timrå vill ha prislapp på invandringen


  • Publicerad:
    2016-04-11 19:40