Igår rapporterade Nordfront om hur Erik Almqvist tvingas avsäga sig alla sina ledande uppdrag inom SD efter att massmedia fått tag på en film som visar hur Almqvist bland annat kallar en invandrare för ”babbe”. Idag träder SDU med Gustav Kasselstrand i spetsen fram till Almqvists försvar genom en debattartikel i DN.

Det är Gustav Kasselstrand förbundsordförande för SDU som tillsammans med vice förbundsordförande William Hahne har skrivit debattartikeln. SDU-ledarna skriver bland annat:

”Vi uppmanar alla i SD att att försvara Erik Almqvist, en våra mest kompetenta politiker. I stunder som dessa krävs slutna led, inte öppen splittring. Att vända eldsjälar ryggen i ett desperat försök att gardera sig mot mediedrev är helt fel väg att gå.”

Gustav Kasselstrand och William Hahne

Kasselstrand och Hahne tar avstånd från Almqvists agerande men menar att partiet vek sig för enkelt efter ett intensivt mediadrev:

”Efter några timmars intensiv medial krigföring kom så beskedet att Erik avgår från alla sina uppdrag efter samtal med partiledningen. Att så impulsivt frånta framträdande partiföreträdares förtroendeuppdrag är inte att ta ansvar, det är att falla för mediernas drev.”

Debattörerna menar vidare att enstaka misstag inte ska resultera i omedelbar uteslutning, utan att man istället i enlighet med ”SD-andan” ska låta folk lära sig av sina misstag och ibland ta ett steg bakåt för att kunna ta två framåt senare. SDU frågar också om SD blir ett starkare eller svagare parti utan Erik Almqvist:

”Vi har blivit invalda i Sveriges Riksdag inte för att kompromissa, inte för att vika oss, utan för att göra Sverige till ett bättre land. Vårt viktigaste redskap för att nå upp till våra mål är självklart ett starkt parti, och då måste frågan ställas: är vi ett starkare eller ett svagare parti utan Erik Almqvist?”


  • Publicerad:
    2012-11-15 14:45