NORGE. Den norska tullen har beslagtagit flera verklighetstrogna sexdockor som föreställer barn och man har kunnat knyta dömda pedofiler till beställningarna.

En av de beslagtagna sexdockorna.

21 sexdockor utformade som barn har upptäckts och beslagtagits av tullen i Norge sedan i höstas. Dockorna har beställts av män mellan 18 och 60 år boendes på flera olika håll i Norge. Vissa av männen har tidigare dömts för sexualbrott och några av männen arbetar med barn i sin yrkesroll.

Sexdockorna uppges vara mycket verklighetstrogna och enligt den norska polisen kan det även handla om en brottslig handling att inneha dessa dockor då de avbildar barn på ett sexualiserande sätt.

Fyra polisutredningar pågår för tillfället och en man har häktats efter att polisen funnit övergreppsbilder av barn i sexuella situationer vid en husrannsakan hemma hos mannen.

Flera av beställarna kommer att utredas av polisen då misstankar om tidigare övergrepp mot barn kommer att undersökas samt för att hålla koll på dessa personer och deras sjuka böjelser.

2016 gjorde polisen i Norge ett tillslag mot ett pedofilnätverk och kunde gripa 51 pedofiler över hela Norge under operationen man valde att kalla ”Operation Darkroom”. Det är dock oklart om någon av dessa pedofiler har något samband med dessa sexdockor.

Källa:
Norska tullen beslagtar sexdockor utformade som barn


  • Publicerad:
    2017-03-03 21:00