HOCKEY SHL har den här veckan arrangerat en Pride-vecka, och de har fått mycket kritik för det. En del hockeylag har på sina sociala medier stängt kommentarsfält till inlägg som berör Pride-veckan.

Den här veckan har SHL för tredje året i rad arrangerat en Pride-vecka. Det innebär bland annat att de olika hockeylagen under veckan spelat i matchtröjor med olika inslag av regnbågsfärger. SHL har även samlat ”HBTQI-inriktat” material på sin hemsida.

— Den här veckan är en manifestation för att visa vad vi står för och där vi tar ställning, och framför allt öppnar vi upp för diskussioner, säger SHL:s vd Jenny Silfverstrand till SVT.

Men SHL har fått mycket kritik för denna vecka. Många supportrar har uttryckt sitt missnöje via sociala medier. En del lag har därför stängt av kommentarsfältet på inlägg som handlar om Pride-veckan.

— Att det blir så kanske handlar om att man inte känner igen sig i det vi kommunicerar. Det kanske skapar någon rädsla eller ifrågasättande, säger Silfverstrand.

SVT frågar Silfverstrand vad de gör för att motverka den här sortens reaktioner.

— Vi har bland annat dragit igång ett initiativ med svenska ishockeyförbundet som handlar om hur vi utbildar våra juniorer i våra hockeygymnasium. Där har vi lektioner som bland annat handlar om den här typen av frågor. Där går vi längre ner i åldrarna i våra utbildningar för att börja prata om detta redan då, berättar Silfverstrand.