ISHOCKEY Kvinnlig transperson tacklades ner av manlig transperson och tvingades lämna isen. NHL tystade ner händelsen.

Nyligen hölls en NHL-sponsrad turnering vid namn ”All Trans” i Wisconsin, USA, där alla deltagare var så kallade transsexuella och icke-binära. 80 personer ska ha deltagit men få kom för att titta på matcherna att döma av bilderna som tagits från turneringen.

Inför spektaklet postade NHL en tweet där organisationen uttryckte ”stolthet” över att få vara med och anordna turneringen, något som ifrågasattes och hånades av många. ”Om transmän är män, varför tävlar de inte i männens liga?” frågade en av dem. Sedan dess har det varit tyst från NHL. Enligt Fox News beror detta på vad som hände under turneringen där de kritiska frågorna fick ett svar.

Det har visat sig att under en av transmatcherna tacklade en biologisk man ner en biologisk kvinna vilket resulterade i att kvinnan föll ihop på isen. Även om tacklingen snarare var en knuff resulterade den i att kvinnan fick lämna isen och drabbades av hjärnskakning. Hon fick sedan vårdas på sjukhus.

”Get a stretcher! Get a medic!” skriker hysteriska transor sedan ”Daniel Maki” från laget Rainbow Dash fallit till isen.

Jonathan Kay från tidningen Quillette antyder i sin artikel att det var ett dumt beslut att låta kvinnor spela ishockey mot män även om de identifierar sig som män och männen som kvinnor. Han citerar forskning som säger att kvinnor har ”betydligt mindre isometrisk styrka (49%), nackomfång (30%) och huvudmassa (43%), vilket resulterar i lägre nivåer av huvud-halssegmentstyvhet (29%).”