UTRIKES. USAs sionistiske president Donald Trump har på twitter försvarat sitt vansinnesbeslut om Jerusalem med en propagandavideo.

Det var under onsdagen som USA:s president tillika sionisten Donald Trump utlyste Jerusalem som Israels ”rättmätige huvudstad”. Uttalandet och Trumps beslut att flytta den amerikanska ambassaden i Israel till Jerusalem har resulterat i ett uppror världen över. Nu väljer sionisten Trump att försvara sitt beslut på sociala medier.

I en tweet riktat mot de som kritiserat hans beslut länkar han till en video som jämför honom med tidigare amerikanska presidenter, som inte höll sina vallöften gällande Jerusalem som den Israeliska huvudstaden. I tweeten säger Trump ”jag höll mitt löfte – de gjorde inte de andra”.

I videon kan man se de tidigare presidenterna Bill Cinton, George W Bush, och Barack Obama i sina tal till judelobbyn deklarera hur de som presidenter tänker utlysa Jerusalem som Israels huvudstad, något de dock inte gjorde under sina respektive presidentskap.

Källor:
Donald J Trump – Twitter
Donald Trump to recognise Jerusalem as Israel’s capital and move US embassy


  • Publicerad:
    2017-12-09 18:45