UTRIKES. Donald Trump beslut att utnämna krigshetsaren John Bolton till nationell säkerhetsrådgivare väckte en hel del förvåning. Enligt en journalist kan det vara såpass illa att Trump påverkats av den sionistiske miljardären Sheldon Adelson.

Nyligen utsåg Donald Trump, som drev en valkampanj med budskapet ”America first”, den ökände krigshetsaren John Bolton till nationell säkerhetsrådgivare. Med anledning av tonläget i valkampanjen framstod valet som märkligt, men enligt bedömare kan det vara så att Trump låtit sig påverkas av den sionistiske miljardären Sheldon Adelson.

Adelson lovade, när det stod klart att Trump skulle bli republikanernas kandidat, att han skulle skänka så mycket som 100 miljoner dollar till kampanjen. Det ska ha varit strax efter detta som presidenten utlovade ökat stöd till Israel. Adelsons utlovade stöd drogs dock senare tillbaka eftersom Donald Trump ännu inte hade besökt Israel.

Det är den grävande journalisten Eli Clifton som menar att det är just Adelson som påverkat Trump och hävdar att han anammat en stor del av den sionistiska agendan, exempelvis beslutet att flytta USA:s ambassad i Israel till Jerusalem.

Adelson ska även ha kopplingar till Trumps judiske svärson Jared Kushner. Sionistens påstådda inflytande på USA:s president är något som väcker oro eftersom Adelson länge lobbat för en agressiv utrikespolitik. Bland annat tycker han att USA borde kärnvapenbomba Iran.

Källa:
Ökänd oligark tros ha fått Trump utnämna krigshetsare


  • Publicerad:
    2018-03-25 22:15