USA. Den judiske krigshetsaren och multimiljardären Sheldon Adelson går nu ut och ger sitt stöd åt Donald Trump i den amerikanska tidningen Washington Post och Trump välkomnar stödet. Adelson vill även skänka 100 miljoner dollar till Trumps presidentkampanj om han blir republikanernas presidentkandidat.

I en artikel i Washington Post går den judiske multimiljardären och krigshetsaren Sheldon Adelson ut och ger sitt stöd åt den republikanska kandidaten Donald Trump och vill samtidigt skänka 100 miljoner dollar till den populäre miljardären ifall han bli det republikanska partiets presidentkandidat. Trump välkomnar stödet från Adelson och har så länge inte tackat nej till erbjudandet om pengar.

Trump och hans valkampanjledare Corey Lewandowski träffade Adelson och hans fru Miriam Adelson när Adelson var på en galamiddag till förmån för den sionistiska organisationen World Values Network. Under galan försäkrade Trump det judiska paret att han kommer att arbeta för att skydda ”Israels säkerhet”.

I World Values Network samlas mäktiga judar som vill ”sprida judiska värderingar i politik, kultur och media”. Adelson har tidigare förespråkat att Iran borde atombombas istället för att förhandlas med.

Källa:
Sheldon Adelson: I endorse Donald Trump for president


  • Publicerad:
    2016-05-15 21:25