USA. Den judiska ”antirasistiska” och sionistiska lobbygruppen Anti-Defamation Leauges ordförande går ut i israelisk media och attackerar den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump som han menar normaliserar en “xenofobisk och islamofobisk sorts rasism”.

I en intervju med den Israel-baserade tidningen Times of Israel gick Jonathan Greenblatt, ordförande för den judiska lobbyorganisartionen Anti-Defamation Leauge (ADL), till hårt angrepp mot Donald Trump som han menar “normaliserar rasism”. Dessutom gav han Trump råd i hur han fortsättningsvis ska uttrycka sig för att inte stöta sig med ADL.

Greenblatt var noga med att poängtera att ADL enligt lagen inte får ta ställning när det kommer till politiska kandidater eller partier innan han övergick till att lista upp saker som han menar Trump gör fel. Han sa följande:

— Att han påstår att vissa människor, låt oss säga människor från ett visst land, att alla de är våldtäktsmän eller mördare. Eller att föreslå att vi ska kolla människor vid våra portar, endast beroende på vad de tror på.

Efter att ha räknat upp flertalet liknande exempel som Greenblatt menar att Trump gör sig skyldig till summerar han vad det hela handlar om:

— Och allt detta har en doft som känns bekant, ett ljud som låter bekant för många av oss. Vi judar vet vad det betyder när de säger att människor som kommer från ett annat land bara är problem. Vi vet vad det betyder när de säger att vi måste kolla dig vid porten på grund av vad du tror på.

Enligt Greenblatt har grupper, som han kallar för “vita supremacister”, börjat “krypa upp ur sprickorna” på grund av Trumps agerande. Detta är något som han tycker är skrämmande.

Greenblatt tog över ordförandeskapet för ADL förra året efter Abraham Foxman, och har tidigare haft en topposition som chef över Office of Social Innovation and Civic Participation vid Vita huset.

Anti-Defamation Leauge är en av världens starkaste judiska lobbygrupper som har en uttalad anti-vit och pro-judisk agenda. Bland annat påstår man sig bekämpa “rasism”, samtidigt som man ondgör sig över blandäktenskap bland judar och kämpar för att Israel ska förbli en “judisk stat”. Eller som Greenblatt själv beskrev sin uppgift efter att ha besökt Europa:

— Jag kom tillbaka till USA, besluten att göra skillnad – att bekämpa antisemitism och att tjäna mitt folk, det judiska folket.

Källor:
Anti-Defamation League Picks Fresh Face Jonathan Greenblatt as New Chief
Trump espousing ‘noxious ideas,’ unleashing extremism, says ADL chief


  • Publicerad:
    2016-04-07 08:30