USA. Efter att ha lidit ett enormt nederlag mot Donald Trump beslutade sig kandidaten Ted Cruz, knappt ett par timmar efter att vallokalerna stängt, för att lägga ner sin kampanj. I nuläget ser det ut som att Trump är ostoppbar och att han är den kandidat som kommer att bli republikanernas presidentkandidat.

Kandidaten Ted Cruz meddelade kort efter sitt nederlag mot Donald Trump i delstaten Indiana att han lägger ner sin kampanj och därmed drar sig ur kampen om att bli USA:s nästa president. Samtidigt som Cruz hoppar av går Trump mot seger då han i princip besegrat varenda motståndare som står i hans väg.

— Från början har jag sagt att jag skulle fortsätta så länge jag såg en rimlig väg till seger. I kväll måste jag tyvärr säga att det verkar som om den vägen är stängd. Med tungt hjärta men med gränslös optimism för vår nations långsiktiga framtid avslutar vi nu vår kampanj, sa en besegrad Cruz.

John Kasich är den enda kandidaten förutom Trump som inte har hoppat av. Men jämför man Kasichs 7,5 procent med Trumps 53,9 procent i det senaste primärvalet så lär han inte ha någon vidare chans att besegra den populäre mångmiljardären.

Nu återstår att se ifall Trump kan samla ihop de 1 237 delegaterna som krävs för att ta hem nomineringen och ifall han lyckas ena det republikanska partiet.

Källa:
Ted Cruz ger upp kampen om Vita huset


  • Publicerad:
    2016-05-04 12:45