USA. Presidentkandidaten Donald Trump går nu ut och fördömer sina ”antisemitiska” anhängare och säger att det inte finns någon plats för antisemitism i samhället.

Den kontroversielle kandidaten Donald Trump går nu ut och tar avstånd från sina ”antisemitiska” väljare och fördömer antisemitism. I ett uttalande sa Trump att ”det finns ingen plats för antisemitism i samhället”. Men det duger inte för flera judiska lobbyorganisationer och frontfigurer.

Judinnan och republikanen Bethany Mandel hävdar att det inte handlar om ”antisemitism i allmänhet” utan om att hans anhängare i många fall har fått namnet Trump att bli synonymt med antisemitism. Enligt henne så borde Trump ta avstånd från det och inte bara antisemitism i allmänhet.

Det demokratiska partiet menar också att Trumps uttalande inte räcker och att han offentligt har uttryckt sig antisemitiskt och har vägrat att fördöma de som ”sprider antisemitism” i Trumps namn. Detta skrev man i ett pressmeddelande:

Trump har antingen offentligt betett sig antisemitiskt eller av feghet vägrat att fördöma de som har spridit antisemitism i Trumps namn.

Källa:
Trump says ‘no place in society’ for anti-Semitism


  • Publicerad:
    2016-06-03 20:40