USA. I går höll Donald Trump tal till den mäktiga judiska lobbyorganisationen AIPAC där han bland annat sa att han “älskar Israel” och att Iran är ”den största sponsorn av terrorism i hela världen”.

Donald_trump

Donald Trump lovar att behandla Israel bättre än vad han menar att Obama har gjort.

Under måndagskvällen höll den mäktiga judisk-amerikanska lobbyorganisationen American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) möte där de republikanska presidentkandidaterna och den demokratiska Hillary Clinton höll tal. Samtliga gick väldigt långt i sina lovord om Israel och judarna och samtliga försäkrade AIPAC sin odelade lojalitet till Israel.

Donald Trump var ingen undantag, och så här inledde han sitt tal:

— Jag talar till er idag som en livslång supporter och sann vän av Israel. Jag är ny i politiken men inte ny i att stå upp för den judiska staten.

Han fortsatte med att kritisera avtalet som USA slöt med Iran angående deras kärnkraftsprogram, ett avtal som Israel högljutt kritiserat. Trump menade att avtalet är “katastrofalt” för USA, Israel och hela Mellanöstern då det enligt honom innebär att USA ”belönar den ledande staten när det kommer till sponsring av terrorism” utan att få något tillbaka. Dessutom försökte han koppla Iran till alla möjliga terroristgrupper och organisationer, både shia- och sunnimuslimska sådana.

Även FN fick sig en känga som han menade var ”odemokratiskt” och ingen vän till varken USA eller Israel och president Barrack Obama kallades ”det värsta som någonsin hänt Israel” och han menade att den dagen han blir president kommer Israel att sluta behandlas som ”andraklassens medborgare”.

Slutligen proklamerade han stolt att hans egen dotter när som helst kommer att föda ett judiskt barn.

Tidigare har Trump intagit en mer neutral hållning när det kommer till Israel och den judiska lobbyn och bara några timmar innan talet sade Trump i en presskonferens att Israel borde börja betala USA för allt stöd de fått.

Andrew Anglin från den nationalistiska nyhetssajten Daily Stormer menar att Trump håller detta tal endast av taktiska skäl, då han aldrig kommer att kunna vinna utan att få den kristna högerns röster. Dessa är en av republikanska partiets kärntrupper och är i regel fanatiska Israel-anhängare.

Källor:
Regarding Donald Trump’s AIPAC Speech
Read Donald Trump’s Speech to AIPAC
Glorious Leader Says Israel Should be Paying Us
Trump: ”Jag älskar Israel”


  • Publicerad:
    2016-03-22 12:35