JUDISK MAKT. När vänsterliberala journalister visar att Bidens främste cyberrådgivare donerat enorma summor till den judiska lobbyorganisationen AIPAC undslipper de inte anklagelser om ”antisemitism”.

En undersökande rapport om banden mellan president Joe Bidens cyberkrigrådgivare judinnan Anne Neuberger och AIPAC har försatt två Demokratvurmande journalister inom Washingtonetablissemanget i kraftigt blåsväder.

Neuberger antas bli Bidens Biträdande nationella säkerhetsrådgivare för cyber- och framväxande teknologi vid Nationella Säkerhetsrådet.

Sedd som en stigande stjärna vid National Security Agency (NSA), blev hon 2019 utnämnd till cybersäkerhetschef där.

I den granskande artikeln publicerad av David Corn på webbsidan Mother Jones och av Ken DilanianNBC beskrivs hur Neuberger använt sin familjestiftelse för att överföra betydande donationer till den judiska lobbyorganisationen American Israel Public Affairs Committee (AIPAC).

The Anne and Yehuda Neuberger Foundation har enligt Dilanian och Corn på senare år donerat minst hundratusentals dollar till AIPAC.

Judiskt korruptionsnät
Donationerna sköt i höjden år 2015, då familjestiftelsen erhöll en gåva på 93 miljoner från Chesed Foundation of America, en välgörenhetsorganisation som drivs av George Karfunkel – beskriven som en ”biljoninvesterare” som också råkar vara Anne Neubergers far.

Samtidigt leder hennes make Yehuda Neuberger AIPACs exekutiva råd i Baltimore.

Politiskt har han gjort sig känd bland annat för att ha lobbat emot Obamaadministrationens kärnavtal med Iran 2015.

Corn och Dilanian citerar i artikeln icke namngivna underrättelsetjänstemän som förklarar att medan donationerna ”antagligen inte är direkt olagliga” är de ändå ”inte bra”.

Följden av denna hovsamma kritik blev att journalistduon fick ägna en stor del av onsdagen åt att försvara sig mot anklagelser om antisemitism från olika judiska grupper och individer.

Till exempel insisterade American Jewish Committee på att Neuberger ska få en ursäkt, eftersom ”ifrågasättandet av lojaliteten hos en allmänhetens tjänare för att hon stödjer [AIPAC] inte bara är kränkande, det stinker av bigotteri”.

”Bara politik – inte ras”
Enligt rabbinen Michael Adam Latz visar Corn på ”dubbel lojalitet när han gör gällande att AIPAC skulle vara främmande – och antyder att judar skulle vara främlingar” – på vilket Corn svarar att han aldrig uttalat någon av dessa saker.

Det handlar om politik” säger Corn vidare till sitt försvar och citerar ur Barack Obamas nyligen utgivna bok, där den förre presidenten skriver att just AIPAC är ”allierade med den israeliska högern” och tog Israels parti när de ”genomförde aktioner som gick tvärsemot USA:s politik”.

Senare på onsdagen drog NBS News tillbaka Corns och Dilanians artikel, under förevändningen att ”den även borde ha inkluderat fler synpunkter från dem som menar att donationer till AIPAC inte utgör något problem”.

Den finns dock fortfarande uppe i oförändrat skick på webbsidan Mother Jones.


  • Publicerad:
    2021-01-28 19:35