KRÖNIKA Karl Johansson resonerar här kring Sveriges Nato-ansökan, reaktionerna på den och reaktionerna på reaktionerna.

Som rubriken säger. Ska Erdogan få sätta Sveriges agenda? Det är en fråga många har ställt sig den senaste tiden.

Tack vare Rasmus Paludan, Chang Frick (Mattias Wåg, jag sätter dig inom parentes för jag vet inte hur stort finger du haft i spelet, men jag vet att du läser) och de vänsterextrema Rojavagrupperna ser det ut som att Sverige inte kommer få gå med i Nato.

Vår statsminister kröp till korset (eller Mecka?) ganska snabbt och både ambassaderna i Pakistan och konsulatet i Istanbul gick på olika sätt ut och försökte blidka de arga muslimerna som kravallade över Paludans grillfest.

Det många, både ”svärjäväner” och politrukerna på nyhetsredaktionerna, inte förstår är att det är såhär det sett ut i många år och det kommer inte minska i styrka om våra grabbar och tjejer i Försvarsmakten får bli kanonmat åt Israel genom ett Natomedlemsskap.

Turkiet och Erdogan har ställt krav att Sverige ska utvisa x antal kurder (det varierar från vecka till vecka) för att de ska godkänna vår Natoansökan. Människor som inte blivit dömda för något brott i Sverige eller utomlands. Det här är människor som anklagas för ett enda brott, att kämpa för sitt folk.

Sverige är en suverän nation och Turkiet ska inte kunna komma med sådana krav. Hade vår så kallade statsminister haft någon som helst stake hade man synat det och gett långfingret till Erdogan. Svenskarna bestämmer över sitt eget öde, inte någon despot som vill uppnå det Osmanska riket igen.

Det är den främsta anledningen Sverige inte bör vika sig för Turkiets krav. Den andra anledningen är att oavsett vad så har vi en påstådd rättssäkerhet i Sverige där staten inte ska blanda sig i. Oavsett om det är frihetskämpar från Sverige, Kurdistan eller kändisar som A$AP Rocky.

Man kan ha många åsikter om kurder i allmänhet, PKK eller YGP. Men i grund och botten handlar deras sak om överlevnad. De har tagit till vapen när främmande makt har hotat deras fysiska och rasliga territorium.

Något ”svärjävänerna” borde ta till sig, bara för att sionistiska tänkare inom den sverigedemokratiska sfären säger att de är terrorister, så är de inte terrorister och allt som vänsterextremister stöttar är inte ondska. Det kvittar om det är skandinaver, irländare, afrikaner, sydamerikaner eller araber. De människor som väljer att slåss för sitt folks frihet har min respekt.