USA. En lärare måste nu enligt beslut från en domare få återgå till sin tjänst efter att skolan stängt av honom då han vägrade att tilltala förment transsexuella elever med ”rätt” pronomen.

En växande kulturmarxistisk trend är att förtrycka de som inte använder rätt pronomen när de tilltalar personer som påstår sig vara transsexuella och vill tilltalas som att de tillhör det motsatta könet till det kön de föddes i. Särskilt lärare har varit utsatta av elever som kunnat vända maktrelationen i klassrummet genom att attackera de lärare som inte hänger med i könsbytar-svängarna eller inte accepterar den nya ordningen.

Detta drabbade Tanner Cross som jobbar som lärare på Leesburg Elementary School, rapporterar NBC Miami. Cross stängdes av från sin tjänst när han protesterade mot att skolan skulle införa en ny policy om hur ”transelever” ska tilltalas. Kritiken som Cross kortfattat framförde vid ett möte på skolan gick ut på att det skulle vara ett ”övergrepp mot barnen” och ”en ”synd mot Gud” att kalla dem för något annat än vad de i biologisk mening är.

Cross drog sedan frågan inför rätten när han blev avstängd och den lokale domaren James E. Plowman har nu beslutat att skolan måste återinsätta honom i tjänst. Plowman menade att skolan på ett olagligt sätt inskränkt Cross rätt till yttrande- och religionsfrihet.

Skolan har nu 15 dagar på sig att överklaga beslutet.


  • Publicerad:
    2021-06-10 12:20