VALÅR. Under onsdagen skulle Länsstyrelsens rösträkning vara klar och man har utlovat någon form av besked under dagen. Men enligt uppgifter till Nordfront kan resultatet komma att dröja fram till nästa vecka.

Nordiska motståndsrörelsen bedrev en intensiv valkampanj i Boden. Foto: Nordfront.

På valnatten stod det klart att Nordiska motståndsrörelsen inte fick nog röster för att ta sig in i Kungälv och Ludvikas kommunfullmäktige. I Kungälv landade ”Övriga partier” på 0,7 procent av rösterna och i Ludvika särredovisades Nordiska motståndsrörelsen och slutade på 1,3 procent istället för de 2 procent som behövdes för en plats i det lokala parlamentet.

I Boden fick dock ”Övriga partier” 12,4 procent av rösterna, och även om det nystartade Bodenalternativet med största sannolikhet står för merparten av dessa så är det alltså fortfarande oklart ifall man når upp till en plats i kommunfullmäktige eller ej.

Fördelningen av röster mellan ”Övriga partier” i Boden kommer alltså inte att redovisas för än Länsstyrelsen har räknat rösterna klart,

Enligt en person med insyn i Länsstyrelsens arbete är dock försändelser med förtidsröster försenade i Norrbotten. Rösterna kommer att flygas till Gällivare under dagen och anländer i Luleå först under kvällen.

Enligt Nordfronts källa kan ett slutgiltigt resultat komma att dröja så länge som till den 21 september.


  • Publicerad:
    2018-09-12 12:30