BODEN. Här kommer en rapport med bilder och filmklipp från valkampen på Bodens gator under de senaste två veckorna.

Onsdagen den 22 augusti premiärrestes valtältet i Boden. Då det följande helg var demonstration i Stockholm, vilket för oss i Näste 6 innebar att hela helgen gick åt, så skulle det dröja till nästkommande måndag innan vi reste tältet igen. De kämpar som stannade hemma valde dock att organisera en omfattande valsedelsutdelning till kommunens hushåll under helgen.

Men från och med den 27 augusti så har tältet stått uppe dagligen. Vi har en plats bredvid de övriga valstugorna, samtliga hoptryckt på en relativt liten yta. Förutom Nordiska motståndsrörelsen har Liberalerna, Moderaterna, Socialdemokraterna, Feministiskt initiativ och det lokala Bodenalternativet valstuga på området.

I samband med att det rapporterades i lokalmedia om att Motståndsrörelsen skulle få tillåẗelse att ha ett valtält valde ett antal lokalpolitiker att beklaga sig offentligt över hur ”hemskt” det var och hur mycket de avskydde ”nazisterna”. På plats har dock våra grannar betett sig anständigt – alla förutom Socialdemokraterna, vilka drygat sig med den maktfullkomlighet som bara Socialdemokrater kan ha i norrländska kommuner där de regerat ohotat i flera decennier.

Jag och Robert Eklund inspekterar fiendepropaganda från den våldsbejakande extremistorganisationen Moderaterna. Foto: Nordfront.

Våra närmaste grannar, Liberalerna, har varit både hjälpsamma och artiga. När jag frågade en kvinna från deras valstuga ifall deras karameller var så pass liberala att även en nationalsocialist skulle få smaka blev svaret ”Men självklart, varsågod!”.

Andreas Holmvall stjäl röster från Liberalerna. Foto: Nordfront.

”Jag har redan röstat på er”
Från och med den 22 augusti har man kunnat förtidsrösta. Vi har självklart lagt ut valsedlar i förtidsröstningslokaler i Boden och gjort stickprover för att se om högen ligger kvar, vilket den har gjort. Personalen erbjöd sig även spontant att ta några extra valsedlar som de skulle lägga ut ifall de märkte att valsedlarna försvann.

Hög energi kring valtältet. Foto: Nordfront.

Vid tältet har vi redan hört flera personer säga att de redan har röstat på Motståndsrörelsen, medan andra säger att de kommer att göra det. Det finns även de som röstar på SD eller AfS i riksdagen, men Nordiska motståndsrörelsen i kommun och landsting.

Det finns ett antal personer som sympatiserar med oss som återkommer på en nästan daglig basis till tältet, för att diskutera och dricka kaffe. Men det finns även personer som inte är på vår sida, men som likväl söker sig till oss för intressanta diskussioner.

Många nyfikna bodensare har kommit till vårt valtält. Foto: Nordfront.

Nedan kan ni se ett filmklipp där undertecknad diskuterar andra världskriget med en man som säger sig ha rest över hela världen:

Den påstådda barnmisshandeln
Under onsdagen och torsdagen förra veckan verkar flera skolklasser i varierande åldrar ha fått i uppdrag att besöka politiker på stan och ställa frågor om deras politik. Många ungdomar besökte även vårt tält och fick lära sig lite mer om vad Nordiska motståndsrörelsen vill åstadkomma.

Men under torsdagens eftermiddag kom en större grupp barn i 12-13-årsåldern till platsen, tillsammans med en lärare. I den gruppen fanns en del som uppenbart hade svårt att uppföra sig i det offentliga rummet. De skrek, skräpade ner och smällde ballonger som de fått med sig från andra valstugor, så att pensionärer och andra blev livrädda.

Skolans hjärntvätt tog sig också uttryck i ett vulgärt och översexualiserat språk, blandat med aggressiva utrop av kulturmarxistiska floskler och en total oförmåga att kunna lyssna. Det var i samband med detta som jag till slut tvingades att eskortera bort en ung flicka från valtältet, efter att hon skrikit mig i ansiktet, kallat mig okvädningsord och kastat valmaterial på marken.

Våra politiska motståndare i Boden har förstås spridit att jag misshandlat ett barn, vilket jag då skulle ha gjort inför ögonen på flera poliser som trots detta valde att omhänderta flickan och upprätta en anmälan mot henne om ofredande – samtidigt som de lät mig vara.

Vid ett tillfälle fick även får förstekandidat i Boden, Bo Nilsson, ta tillbaka valfoldrar från en ung pojke som stal dem och spottade på dem.

Det är tragiskt hur ouppfostrade vissa av dessa barn var, och man undrar förstås huruvida deras föräldrar någonsin satt några som helst gränser för dem.

Detta gällde dock inte alla, då det fanns både pojkar och flickor som uppenbart skämdes över sina kamrater och försökte förmå dem att sluta.

Man hörde också hur vissa försvarade vår politik med uttryck som ”de vill ju bara att vårt folk ska överleva, fattar du trögt eller?” och ”vill du verkligen att alla vita människor ska utrotas?”.

Polisen hade svårt att kontrollera pöbeln av ungdomar som härjade runt vårt tält under torsdagen förra veckan. Foto: Nordfront.

Sedan torsdagen har polisen dock blivit betydligt mer intolerant mot vissa av de värsta snorungarna, och jagar bort dem så fort de närmar sig vårt tält – ofta innan vi ens hinner notera dem. Överlag har polisen i Boden för det mesta betett sig väldigt korrekt och professionellt. Det är lätt att man imponeras över hur de arbetar, men man får inte glömma att de endast gör sitt jobb. Vi har egentligen ingen anledning att vara tacksamma över att polisen för en gångs skull beter sig som poliser och inte Stasiagenter som trakasserar oliktänkande.

Diskuterar med en ung bodensare. Foto: Nordfront.

Under söndagen lät en av de värsta ligisterna  – en av gruppens främsta uppviglare – hälsa en aktivist som delade foldrar en bit från tältet att han ville intervjua mig. Grabben i fråga hade kammat till sig och tagit på sig en finskjorta och bad om tillåtelse att få komma till tältet för att prata, med löfte om att bete sig.

Bo Nilsson verkar inte ha tid att låta sig fotas. Foto: Nordfront.

Jag lät honom också komma och intervjua mig och svarade på hans frågor. Den så kallade intervjun förflöt väl och vi har dessutom spelat in den för eventuell publicering längre fram.

Torgmötet på Medborgarplatsen
Lördagen den 1 september var det dags för torgmöte på Medborgarplatsen i Boden. Tillståndet gällde för 13:30 och två timmar framåt, och gemensamt gick en grupp medlemmar och sympatisörer in till centrala Boden.

David Nilsson förbereder sig för att tala i Boden. Foto: Nordfront.

Området var kraftigt avspärrat med kravallstaket, vilket enligt polisen skulle förhindra konfrontationer mellan oss och en grupp så kallade motdemonstranter som samlats dagen till ära. I vanlig ordning var det trotskister, batikhäxor och afghanpojkar. En mindre grupp syndikalister fanns även på plats. ”Simon barnmisshandlare, åk hem till Skellefte!”, skrek batikhäxorna förtvivlat när de såg mig.

I vanlig ordning flankerades trotskisterna i det så kallade Rättvisepartiet Socialisterna av batikhäxor och deras afghanpojkar. Foto: Nordfront.

Könlösa hens skådades också bland rödingarna. Foto: Nordfront.

Tyvärr hindrade det också vanliga bodensare att komma nära och lyssna. Men tack och lov hade vi en så pass bra ljudutrustning att det hörde väl runt om i hela området, trots att det fanns trotskister på plats som förgäves försökte att överrösta talen.

Undertecknad och Bo Nilsson innan torgmötet började. Foto: Nordfront.

Stefan Olsson och Robert Eklund inspekterar Medborgarplatsen inför torgmötet. Foto: Nordfront.

Förutom den grupp på kanske tjugo kränkta rödingar så hade ett hundratal bodensare samlats runt kravallstängslet eller på uteserveringarna i närheten för att lyssna. Talare var förstås Bo Nilsson och David Nilsson, våra två kandidater till Bodens kommunfullmäktige och Norrbottens landsting.

Bo Nilsson håller tal i Boden. Foto: Nordfront.

På grund av tekniskt strul lyckades vi inte att livesända torgmötet som planerat. Utdrag ur talen visades istället i Studio Bothnia #6. I sin helhet kan man ta del av talen nedan:

Efter torgmötet bjöd vi in alla intresserade att komma till vårt valtält och diskutera. Efter en inledande konfrontation med meningsmotståndare försvann dessa från vårt valtält och människor vågade sig fram för många intressanta samtal.

Diskussioner vid tältet efter torgmötet. Foto: Nordfront.

Nedan diskuterar nästescheferna Robert Eklund och Ingemar Westerbring med en palestinier:

Se också när jag, Robert Eklund och Andreas Holmwall har eftersnack om torgmötet i senaste avsnittet av Studio Bothnia:

Som ni ser har vi under större delen av tiden i valtältet haft otroligt härligt väder, trevliga samtal och kamratlig stämning. Efter att ha försökt att ignorera oss totalt har också den lokala lögnpressen släppt på korken och gjort sitt bästa för att smutskasta oss, men i vanlig ordning har det endast bidragit till att öka intresset för oss bland norrbottningarna.

Exempelvis vet flera bodensare numera vad Studio Bothnia är, och väldigt många – både sympatisörer, nyfikna och meningsmotståndare – har kommit till tältet dagen efter sändning för att diskutera innehållet.

Diskussioner med en artig meningsmotståndare i valtältet. Foto: Nordfront.

Vi kommer även fortsättningsvis att finnas på plats i centrala Boden varje dag fram till valdagen och kampanja för det enda alternativet som kan rädda kommunen: Nordiska motståndsrörelsen. Vi har förstås mycket mer film- och bildmaterial som vi kommer att visa upp i Studio Bothnia eller publicera på VK längre fram. Håll till godo och besök gärna vår lokala valhemsida boden.nordiska-motstandsrorelsen.se.

Missa inte heller Marita Anderssons porträtt av vår förstekandidat Bo Nilsson: Bo Nilsson – glöd, ärlighet och hjärta.


  • Publicerad:
    2018-09-03 20:53