MEDIA. SVT har i ett nytt inslag av barnprogrammet Lilla Aktuellt  valt att försöka hjärntvätta tittarna till att tycka illa om ”nazismen”.

SVT har i ett nytt inslag av barnprogrammet Lilla Aktuellt tagit avstamp i en false flag-aktion som utfördes på skolan Vasa Real i Stockholm tidigare i år. Gärningsmännen hade då sprejat skolan med ”nazistiskt” klotter i rosa och ljusblå färger, vilket ”nazister” fick skulden för trots att inga gärningsmän hittats.

Att inga gärningsmän hittats nämns också i inslaget men man påpekar samtidigt att symbolerna används av ”nazister”. Därefter följer historiska klipp från det nationalsocialistiska Tyskland samtidigt som det berättas att ”nazisterna” ville ”utrota alla som hade judendomen som sin religion”.

När den så kallade historielektionen är över fortsätter SVT med att insinuera att ”nazister” är misstänkta för en rad olika brott, däribland alla de övriga klotteraktioner som skett under falsk flagg nyligen. Detta blir missvisande då det är SVT, och inte polisen, som misstänker ”nazisterna” för detta. Slutligen visas bilder på AFA-anhängare med flaggor från söndagens antirasistiska demonstration i Malmö där man förklarar att ”många har reagerat mot det som nazister står för”.

Se inslaget HÄR.


  • Publicerad:
    2014-03-24 19:30