POLITISERING. Luleås skolchef är anmäld och tvingas pudla efter att kommunen spridit S-propaganda till barn på skolans lärplattform. Tilltaget är en del av den pågående kampen mellan så kallade ”näthatare” och socialdemokratiska trollfabriker.

Socialdemokrater inom Unga Örnar har trollat Luleå kommuns lärplattform och spridit socialdemokratisk propaganda till skolbarnen och deras föräldrar. För att ta sig in på plattformen ljög socialdemokraterna och påstod att organisationen är ”partipolitiskt obunden”.

Det är den inte, vilket kvalificerar agerandet som ännu ett fall av socialdemokratisk trollverksamhet.

Intrånget ledde till att skolbarnen uppmanades att anmäla sig till en socialistisk ”utbildningsdag” under påsklovet, om så kallat ”näthat”, ett uttryck som ofta används som en förfulande omskrivning av kritik av den impopulära socialdemokratiska minoritetsregeringen.

Socialdemokratiska Unga Örnar bildades av Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU 1931, men bröt med SSU 1933 när politiska uniformer förbjöds och Unga Örnar ville behålla sin scoutliknande uniform. Idag är Unga Örnar istället kopplade till socialdemokratiska ABF och är en del av organisationen International Falcon Movement – Socialist Educational International (IFM-SEI).

”Unga Örnar är en del av Socialdemokraterna och arbetarrörelsen och borde inte få tillstånd att göra PR för sitt event. Det strider mot kravet på likabehandling och förbudet att sprida politisk propaganda”, skriver opinionsbildaren Rebecca Weidmo Uvell, som avslöjade bluffen, och som har JO-anmält skolchefen Maarit Enbuske och IT-chefen Britt-Marie Ejnestrand.

Luleås skolchef Maarit Enbuske är samma person som statskontrollerade SVT nyligen skapade en falsk nyhet om, i samband med den hårda politiska debatten om Socialdemokraternas skolnedläggningar. Den falska nyheten handlade just om kritik mot Socialdemokraterna, kritik som SVT falskt utmålade som brottsligt och så kallat ”hat”.

När nu inte den socialdemokratiskt styrda kommunala skolan i Luleå kan sprida Socialdemokraternas trollpropaganda ostört har man bestämt att stoppa all samhällsinformation, även från legitima föreningar som inte sysslar med trollverksamhet.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö nyheter.


  • Publicerad:
    2019-04-18 11:50