SKÖVDE. Under en offentlig aktivitet på nationaldagen fick kampgrupp 204 uppleva hur språkförbistring och kulturkrockar slutade i polisanmälningar om misshandel.

Klicka för större bild.

Kampgrupp 204 samlades utanför gallerian Commerce i centrala Skövde. Vädret var vackert och därmed var det rätt lugnt på gågatorna i centrum. Två motståndsmän ställde upp framför skurkbanken Nordeas ingång med en banderoll med budskapet ”Stoppa folkutbytet” och övriga delade flygblad och pratade med de som stannade till. På Hertig Johans Torg helt intill där kampgruppen hade ställt upp skulle Skövde kommun fira nationaldagen och hälsa nya svenska medborgare välkomna.

Inledningsvis var allt lugnt och även om många av de som var på väg till nationaldagsfirandet på torget intill irriterades över närvaron av sanningssägare så passerade också en del som gjorde tummen upp och sa något uppmuntrande. Efter ungefär en halvtimme så började allt fler ungdomar och till och med en del barn samlas på platsen kampgruppen höll till. Ungdomarna kom ut från gallerian där de brukar hänga och såg något de inte var så vana att se. Svenska män som stod upp för sitt folk. Det var något som provocerade dem. Nästan samtliga av dessa ungdomar var invandrare. En stor andel av dem kom från Skövdes egna lilla invandrargetto Södra Ryd och övriga verkade vara tillresta från intilliggande kommuner.

Först var det några få av ungdomarna som började cirkla runt motståndsmännen och emellanåt säga något fult ord. Andra kom fram till motståndsmännen och sa att en sådan där banderoll får man inte stå med, varpå motståndsmän förklarade att man visst fick det. Fler ungdomar anslöt och plötsligt gjorde två av dem, som kanske var i 16-årsåldern, ett försök att rycka till sig banderollen, men misslyckades och jagades från platsen.

Pojken med vit t-shirt och trasiga jeans var den som försökte ta banderollen. Klicka för större bild.

Ännu fler invandrarungdomar anslöt. Det blev lite stökigt och sedan dök polisen upp med två bilar och en buss. Diskussioner pågick överallt. Några få var seriösa, men de flesta var tyvärr i nivå med ”… men ni är ju jävla fucking nazister”. Gjorde en motståndsman ett tappert försök att förklara vad de stod för och att Motståndsrörelsen faktiskt är emot Israels och USA:s krig i deras hemländer så insåg de snabbt att mödan var bortkastad, då ungdomarna antingen inte var intresserade av att veta eller inte klarade av att fokusera på vad som sades i mer än 30 sekunder.

Att polisen slutligen kom var troligtvis resultatet av en ordväxling som gruppchef Erik Wuttudal hade med en av de lite äldre ungdomarna som även han var i ungefär 16-årsåldern. Ordväxlingen i sig var hejdlöst rolig, men den slutade med polisanmälningar om misshandel. Funderar man lite mer på det så var ordväxlingen egentligen en tragisk påminnelse om hur långt förfallet av vårt samhälle har gått.

Här återges ordväxlingen. Wuttudal förkortas EW och den 16-åriga pojken förkortas PR för pensionsräddaren.

PR: ”Men varför delar ni upp folk, alla människor är lika värda.

EW: ”Nej, självklart är inte alla lika värda. Tänk själv. För dig är din mamma mycket mer värd än någon människa vilken som hels…

PR: ”Eyy prata inte om min mamma.

EW: ”Alltså, jag menar att för dig har din mamma ett större värde än…”

PR: ”Ge fan i att prata om min mamma.

Ja, ni kan säkert se det framför er. Vad det handlar om här är alltså invandrarungdomar som inte verkar vara kapabla att förstå enkla resonemang och troligtvis är så vana att förolämpa varandras mammor att de tror att det är vad någon gör om de hör en mening som råkar innehålla orden ”din mamma”. Att något som detta kan leda till bråk och polisanmälningar visar att situationen i vårt samhälle är ohållbar och att olika kulturer i detta nu frontalkrockar med varandra.

Med flera av sina vänner bredvid sig och med en ensam Wuttudal framför sig så höjde 16-åringen rösten, började gestikulera och petade till Wuttudal rätt hårt i bröstet. Wuttudal backade sakta undan, då han som han förklarade i efterhand inte såg något värde i att bråka med småkillar. ”Han pratar om min mamma”, sa pensionsräddaren liksom till sina vänner runt omkring varpå han först puttade till och sedan slog ett snabbt vänsterslag med knuten näve i sidan på Wuttudals huvud. Inte ens det slaget fick Wuttudal att tappa behärskningen, men när 16-åringen ögonblicket efter slaget fortsatte med ytterligare en hård putt i bröstet på Wuttudal så svarade han slutligen för att få stopp på det hela. Ett snabbt högerslag med öppen hand som träffade på sidan av halsen avslutade det hela. Slaget var hårt och 16-åringen kom helt av sig. Han såg skakad ut. Allt hade gått snabbt och i momentet efter hann övriga motståndsmän bryta in och få undan de andra ungdomarna som stod intill Wuttudal.

Efter några sekunders förvåning började 16-åringen elda upp sig igen, men vänner till honom kom snabbt fram och drog undan honom. När motståndsmännen stod samlade bredvid varandra så var ungdomarna inte lika intresserade av att bråka som när de stod flera mot en. Efter en stund när allt hade lugnat ner sig så återgick motståndsmännen till att dela ut flygblad och kort därefter ledde 16-åringens vänner bort honom från platsen. Några minuter innan ordväxlingen hade Wuttudal gått fram till en motståndsman och förundrat sig över att dessa ungdomar var så kaxiga och inte verkade förstå att motståndsmännen kunde göra slarvsylta av dem om de bara ville.

Tyvärr finns inte 16-åringen som slog till Wuttudal med på någon av bilderna i artikeln då fotografering och filmning påbörjades först efter att han hade försvunnit från platsen.

Klicka för större bild.

Klicka för större bild.

Klicka för större bild.

En del unga vuxna invandrare hade under hela tiden varit närvarande, men de stod mest och tittade och ett par av dem var framme och hade en rätt lång och seriös diskussion med en av motståndsmännen. I det läget dök polisen upp med två bilar och en buss. Det var ungefär 20 minuter efter att det korta bråket hade slutat. Det första en av poliserna gjorde var att gå fram till motståndsmannen och de två vuxna invandrarna som stod och talade. Han förväntade sig att det var en situation han skulle gå in och bryta och förvåningen när han upptäckte att invandrarna och motståndsmannen stod och samtalade och till och med verkade hålla med varandra i mycket lyste tydligt igenom. Efter att ha stått bredvid och sett lite dum och överflödig ut ett tag så började han försiktigt röra sig från de tre som diskuterade.

Kort efter ankomsten förklarade polisen för Wuttudal att han var anmäld för misshandel och förde undan honom för att ta hans uppgifter. Sedan gick poliserna runt och talade med och förhörde vittnen till händelsen. Polisnärvaron gjorde att ännu fler ungdomar anlände och att de dessutom blev ännu mer vågade och odrägliga. Poliserna försökte få identitetsuppgifter från motståndsmännen och information om vad som hade hänt, men fick mest svaret ”inga kommentarer” och fick förklarat att motståndsmännen inte var intresserade av att göra någon anmälan eftersom det som hade hänt ändå inte var så allvarligt. Under tiden fortsatte motståndsmännen flygbladsutdelningen.

En anmälan om misshandel har tydligen lämnats in mot Erik Wuttudal.

Polisen leder undan Erik Wuttudal för att ta hans uppgifter.

Efter sammanlagt lite drygt två timmar flygbladsutdelning så rullades banderollen slutligen in och kampgrupp 204 lämnade platsen. Trots alla störande ungdomar så hade flygbladsutdelningen varit lyckad. Motståndsmännen hade hela tiden varit fokuserade på uppgiften, inte låtit sig provoceras att tappa lugnet och på ett kontrollerat sätt tillrättavisat de som inte skötte sig. Några bra diskussioner hade motståndsmännen också haft, där särskilt en diskussion med en nationell som sa sig stå närmast Nordisk alternativhöger men som gillade och lyssnar på Nordiska Motståndsrörelsens poddar kan nämnas. Förhoppningsvis ansluter sig även han sig till Nordiska motståndsrörelsen lite längre fram.

Dagen efter bestämde sig Wuttudal efter samråd med andra att ändå göra en motanmälan om misshandel mot 16-åringen som hade slagit till honom. Detta eftersom åklagaren annars bara skulle ha den andra sidans uppgifter att gå på. Med en motanmälan som har stöd av vittnen så kommer det hela troligtvis att bedömas som berättigat nödvärn. Ord kommer att stå mot ord. Polisen hade nämnt något om att de hade fått ett filmklipp som visade vad som skett och om det stämmer så kommer det bara att visa ännu tydligare att allt Wuttudal gjorde var att försvara sig själv.


  • Publicerad:
    2018-06-08 16:10