Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Unga nordbor dricker allt mindre – även på valborg

Större minskning i Finland än i övriga nordiska länder Minskning för valborg i hela Norden.

EU ”skolar, engagerar och vägleder” svensk ungdom

Projekt ”ökar ungdomars delaktighet i samhället” Ett annat får svenska ungdomar ”hjälpa utrikes födda att etablera sig på arbetsmarknaden”.

Norsk professor manar till motstånd – istället för lydnad – mot coronarepressionen

CORONAREPRESSIONEN. En norsk psykologiprofessor anklagar sina landsmän för alltför stor lydnad när de accepterar coronarestriktioner, som förutom mentala hälsoproblem även pådyvlar dem sociala konflikter.

Hälften av ungdomar känner sig oroade över att utsättas för brott

INRIKES. Varannan svensk niondeklassare uppger att de känner sig oroliga för att utsättas för brott. Många ungdomar planerar sina liv för att undvika att utsättas, samtidigt uppger många att de redan har utsatts för brott.

Rekordhög arbetslöshet bland ungdomar – högst på 100 år

ARBETSLÖSHET. Arbetslösheten bland ungdomar i Sverige är skyhög, troligtvis den högsta nivån på nästan 100 år. Arbetslösa ungdomar utgör ungefär 27 procent av arbetskraften i landet.

Ryska RT klagar på ungdomars chic förintelsetrend på TikTok

OY, VEY. Trenden med unga kvinnor som på TikTok gör chic förintelseframträdanden upprör judar och det ryska nyhetsbolaget RT News.

Allt fler ungdomar anser att narkotika inte är farligt

INRIKES. En undersökning från Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN) visar att allt fler ungdomar anser att narkotika inte är farligt. 10 000 elever i årskurs 9 och årskurs 2 i gymnasiet har tillfrågats om sin syn på narkotika.

Anlagd brand i radhuslänga i Moheda

MORDBRAND. ”Ungdomar” misstänks ligga bakom mordbranden i Moheda, Avesta kommun.

Språkförbistring ledde till bråk i Skövde

SKÖVDE. Under en offentlig aktivitet på nationaldagen fick kampgrupp 204 uppleva hur språkförbistring och kulturkrockar slutade i polisanmälningar om misshandel.

Afrikanerna bakom ungdomsrånen i Nacka

MASSINVANDRINGEN. Idag dömdes fem invandrare för ungdomsrånen i Nacka. Fyra av dem var afrikaner och den femte östeuropeisk invandrare.