INRIKES. Kritiken mot Anders Tegnell har varit stor sedan han vägrat lyssna till en rad forskare som kräver hårdare tag mot smittspridningen av coronaviruset. Själv är han totalt oförstående till kritiken mot honom och menar att det är frågan om ”näthat”.

Statsepidemiolog Anders Tegnell har fått mycket kritik. Skärmbild.

På grund av att han har gått emot många forskare som vill se en skärpning mot smittspridningen av coronaviruset och att han gör precis tvärt emot vad andra länder gör och gjort har kritiken mot Sveriges statsepidemilog Anders Tegnell varit stor.

Själv är han upprörd och totalt oförstående till kritiken mot honom och menar att han är utsatt för ”näthatskampanj” a la’ ”klimataktivisten” Greta Thunberg, han menar att han är lika ”utsatt” som hon.

Men Tegnell stoppar inte där utan går även så långt att han är kritisk till att tidningar har frågat andra experter än honom. Tegnell anser att de professorer som blivit utfrågade ”inte [har] koll på situationen”.

Så här säger han själv om kritiken mot honom:

— Jag tycker att det är tråkigt att man har den typen av samhällsklimat. Så fort man blir det minsta offentlig så ska man utsättas för den här typen av storm. Jag är ändå relativt skyddad jämfört med många. Men jag kan se framför mig hur personer som Greta Thunberg och andra har det ständigt. Jag tycker det är tråkigt att vi har ett sådant samhälle.

Källa:
Tegnell: Ser framför mig hur Greta Thunberg har det


  • Publicerad:
    2020-03-19 15:25