CORONAKRISEN. Det är framförallt samhället i sig som är sjukt och som sedan länge har förlorat sitt immunförsvar, skriver Jonas De Geer med anledning av coronakrisen.

Coronaviruset Covid-19. Bild: CDC graphic.

Corona, ni vet, såklart…

Vad är det egentligen som händer?

I sådana här lägen behöver dammet lägga sig innan man kan bilda sig en vettig uppfattning. Det har det definitivt inte gjort än, tvärtom, men det är väl huvudsakligen tre-fyra förklaringsalternativ som kan skönjas på det här stadiet.

1) Det är på det stora hela som myndigheterna säger: det rör sig om ett i princip banalt förkylningsvirus, fast mer elakartat och framförallt mer smittsamt. Det leder till markant ökad dödlighet bland äldre och redan sjuka, varför myndigheter världen över är oroliga för att sjukvården ska överbelastas, vilket blir körigt för vårdpersonalen och kostar en massa pengar.

2) Det handlar om något betydligt värre än man vill avslöja. Är det en modern digerdöd som börjat gripa omkring sig skulle det utlösa en panik som blir helt ohanterlig (i synnerhet i “mångkulturella” samhällen). Det vill makten förebygga till varje pris.

3) Världsekonomin kollapsar snart och det här är på ett eller annat sätt planterat av den kosmopolitiska makteliten: en rökridå för att förse dem med en förevändning att införa globalt undantagstillstånd.

4) Det är som 3) fast ännu värre: viruset är ett verktyg för att öka på takten i allas vår marsch mot en världsregering/global slavstat.

Det känns lite meningslöst att i det här läget bara klaga på Anders Tegnells och de andra sosse-utnämnda byråkraternas inkompetens. Vad som är rätt strategi i det här läget vet i alla fall inte jag. Dock blir det onekligen komiskt när den ovanligt fjantige kommunikationsdirektören på MSB, Morgan Olofsson, står och mässar om att “i brist på vaccin är kommunikation det enda försvar vi har”, att vi “måste skapa en motståndskraft i samhället” och “lyssna på dem som vet och inte de som gissar”.

Komiskt, skrev jag, men det är snarast makabert; för är det något som framgått av Anders Tegnells, Johan Carlssons och de andras insatser så här långt är att de förmodligen inte vet så mycket utan just gissar, åtminstone om man får tro dem själva. Antingen det, eller så vet de hemska saker de har till uppgift att inte informera om.

Det har kommit flera märkliga utsagor från myndigheter, från att risken för större smittospridning i Sverige var väldigt liten för bara några veckor sedan till att just det här viruset inte skulle smitta under inkubationstiden.

Även om vi kanske inte ska bli för konspirationsteoretiska och dra slutsatsen att viruset är skapat för att främja Nya världsordningen så finns onekligen starka krafter som verkar för den och givetvis kommer att utnyttja den här situationen för att flytta fram sina positioner. Klart obehagligt är också det ständiga talet om mobilisering av samhället och vikten av att bara lyssna på information från av makten godkända kanaler, vilket för övrigt var ett genomgående tema på Folk och försvar så tidigt som i början av januari.

I skrivande stund står Maria Bergstrand från MSB och säger på den direktsända presskonferensen att en sak man kan göra är att inhämta “bekräftad” information.

Tvätta händerna ofta och grundligt, pilla er inte i ansiktet, gå inte ut om ni inte ska till jobbet eller skolan, besök inte äldre och besvära inte sjukvården om ni inte är säkra på att ni håller på att kvävas, men lyssna framförallt bara på “bekräftad” information. Vår beredskap är god!

Här har vi i flera decennier lagt ner samhällets resurser på integrationsprojekt, genuskurser och mens-konst och står i dag med avsevärt färre vårdplatser per capita än t ex Tyskland och Italien, inga väsentliga reserver av livsmedel eller medicin, en polis som sannolikt inte kommer att kunna hantera inte helt osannolika framtida oroligheter i de “utsatta” områdena. Vårt samhälle är sjukt sedan länge och har i vitala avseenden undergrävt sin beredskap. Sitt immunförsvar.

Ursprungligen publicerad 2020-03-17 på jonasdegeer.se.


  • Publicerad:
    2020-03-18 09:00