Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Svart nationalistledare vill skapa etnostat i USA

Av Redaktionen, 2016-07-12
redaktionen@nordfront.se

USA. En av ledarna för det amerikanska ”New Black Panther Party” har gått ut med att han vill att alla svarta i USA ska flytta till fem sydliga delstater och där upprätta en etnostat för svarta.

babu1

”Pantern” Babu Omowale vill att svarta i USA tar över delstater genom invandring.

Babu Omowale, som kallar sig ”nationell försvarsminister” för det svarta och etnonationalistiska New Black Panther Party, har i en radiointervju nyligen proklamerat att han och hans organisations mål är en ”nation inuti en nation” i USA, med en egen regering och ekonomi endast för svarta.

Detta, menar Omowale, uppnås enklast genom att alla svarta i USA flyttar till fem delstater som han menar tillhör den ”svarta nationen”: Louisiana, Mississippi, South Carolina, Alabama, och Georgia.

— Vi behöver bara börja migrera tillbaka till dessa delstater och ta kontroll över dess ekonomi. Ifall svarta flyttar in kommer vita utan tvekan att flytta ut. Så det är ingen svår process för oss att skaffa ett land inuti landet, förklarar Omowale.

Förutom att vara ”nationell försvarsminister” är Omowale även en av grundarna bakom skytteföreningen Huey P. Newton Gun Club, döpt efter Huey P. Newton som grundade de ursprungliga Svarta Pantrarna. På sin hemsida skriver skytteföreningen om deras mål:

Vårt uppdrag är att utbilda de svarta massorna om nödvändigheten i själv. Det innebär självbevarelse, självförsvar och självförsörjning genom en militant kultur.

Vi vill ha frihet. Vi vill ha makten att utöva självbestämmande, samt att bestämma ödet över vår gemenskap och den SVARTA NATIONEN.

En av Huey P. Newton Gun Clubs beundrare ska enligt uppgifter ha varit den så kallade Dallas-skytten och massmördaren Micah Johnson, som Babu Omowale säger sig ha känt igen från ”svarta sociala aktiviteter” i Dallas.

Källa:
New Black Panther Leader: Blacks Need to Migrate to Five Southern States, Form ‘Country Within a Country’


  • Publicerad:
    2016-07-12 09:10