KAMPSPORT. En MMA-profil är i ”blåsväder” enligt tidningen MMAnytt.

Jörgen Hamberg, vice ordförande i Svenska MMA-Förbundet och en av arrangörerna bakom galan Fight Club Rush, skulle skriva ett privat meddelande på Facebook men råkade publicera inlägget offentligt innan han snabbt tog bort den. I meddelandet uttrycker han frustration över utdragna förhandlingar med Majdi Shammas, manager och matchmaker, som är syrier. I meddelandet kallar han honom för ”seg djävla arab”.

Detta har fått MMAnytt och skribenten Ashah Tafari att slå på stora trumman om ”rasism”, något som Hamberg dock inte håller med om.

– Vi har under lång tid förhandlat om en match som aldrig verkar bli av. Epitetet arab är just bara frustration för att det aldrig verkar bli av, kommenterar Jörgen Hamberg till tidningen.

Hamberg menar också att MMAnytt gör en höna av en fjäder och att det inom MMA förekommer en tuff jargong. Majdi Shammas har tidigare kallat Hamberg och andra för ”fega”, vilket lär vara en grövre förolämpning i MMA-kretsar.

I kommentarerna till MMAnytts artikel talas om ”Aftonblaskenyheter” och ”skämskudde”. Majdi Shammas själv har avböjt att medverka i MMAnytts artikel.

Källa:
Svensk MMA-profil i blåsväder – efter hatisk kommentar: “J*vla arab”


  • Publicerad:
    2020-01-08 12:20