MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Lokalmedia försöker göra en historia av att två av Nordiska motståndsrörelsens medlemmar utövar kampsport i Västerås. I stället för att ge vika står dock klubbledningen på sig och försvarar sina medlemmar.

självförsvar front

Illustrationsbild.

Vestmanlands Läns Tidning (VLT) skrev under onsdagen om att två av Nordiska motståndsrörelsens medlemmar – Anna Jonsson och Robin Billing från Näste 1 – tränar och tävlar kampsport för Västerås Fight Club. I syfte att smutskasta medlemmarna och sätta press på Västerås Fight Clubs klubbledning drar VLT upp ett antal några år gamla domar. Bland annat nämns att Jonsson är dömd för brott mot knivlagen och vapenbrott – däremot missar VLT att nämna att det var under en period då Jonsson företrädde Svenskarnas Parti (SvP) och kontinuerligt trakasserades av vänsterextremister som också dömdes för vissa av brotten som Jonsson utsattes för.

Klubbens sekreterare Jörgen Hamberg faller dock inte för VLT:s tal om ”våldsbrott” och ”nazism”, utan meddelar att man som medlem ”får ha full frihet att tycka och tänka vad man önskar”. Han fortsätter med att lovorda karaktären hos Motståndsrörelsens kampsportsutövare:

De är med i verksamheten och selekterar ingen oavsett hudfärg eller bakgrund. De peppar, håller mits och stödjer alla individer i vår tävlingsgrupp inom thaiboxning och där finns ett ex antal utlandsfödda, säger Hamberg.

Vidare fastslår Hamberg att klubben inte stänger av medlemmar för gamla domar utan att det som gäller är att sköta sig och följa lagen under tiden som man är aktiv i föreningen.

När Nordfront kontaktar Anna Jonsson uppger hon att hon inte har så mycket att säga om VLT:s hetsartikel annat än att tidningen måste ha dåligt med läsare nu under sommaren och antagligen därför försöker öka antalet besökare på sin hemsida genom en dramatisk ”nazist”-artikel.

Källa:
Kriminella nazister tävlar för Västerås Fight Club


  • Publicerad:
    2016-07-28 21:15