Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Journalist vill porta nationella från kampsportsklubb – är själv vän med vänsterextrema våldsverkare

Av Redaktionen, 2016-07-30
redaktionen@nordfront.se

MEDIA. Nordfront kan nu avslöja att Erik Hjärtberg, journalisten som försökte få två nationella aktivister portade från en kampsportsklubb, själv har bakgrund som syndikalist och är vän med vänsterextrema våldsverkare.

erik hjärtberg

Klicka för större bild.

Erik Hjärtberg heter journalisten som för några dagar sedan skrev en agendasättande nyhet som gjorde gällande att Anna Jonsson och Robin Billing inte borde få träna på en lokal kampsportsklubb i Västerås på grund av deras politiska engagemang i Nordiska motståndsrörelsen. Förutom åsikterna lyfte Hjärtberg fram flera år gamla politiska brott, bland annat att Jonsson under en period då hon utsattes för trakasserier från vänsterextremister dömdes för att ha burit vapen.

Kampsportsföreningen stod som tur var på sig bra och en medlem i föreningens styrelse påpekade att så länge man beter sig och inte begår fler brott får medlemmar i idrottsföreningen ha vilka åsikter de vill. Nu kan Nordfront – kanske inte helt oväntat – avslöja att Hjärtberg uppenbarligen inte har något problem med kriminella människor, tvärtom verkar han vara en vänsterextremist som sympatiserar med politiskt våld så länge det kommer från vänsterhåll.

Till att börja med kan konstateras att Hjärtberg har bakgrund som högt uppsatt syndikalist. År 2000 uttalade han sig i egenskap av ombud för Syndikalistiska Ungdomsförbundet, en organisation som är känd för att dela medlemmar med öppet våldsamma grupper som AFA och numera nedlagda Revolutionära Fronten. Hjärtberg beklagade sig då i Aftonbladet efter att en grupp skinnskallar påstods ha hotat en SUF-kongress i Lund. Vidare skrev han förordet till boken ”Tankar om den frihetliga socialismen och revolutionen”, i vilket han bland annat skriver följande om sin organisations verksamhet:

Utöver detta har SUF på många håll varit aktiva i att slå tillbaka högerextremisternas mobiliseringar, genom att blockera Sverigedemokraternas och andra partiers möten och demonstrationer, samt genom att hålla skolföredrag om antirasism och internationell solidaritet.

Åtminstone fram till 2009 var Hjärtberg aktiv syndikalist och på grund av sin vänsterbakgrund har han flera vänsterextremister som vänner på Facebook (skärmdump). Han är bland annat vän med Mathias Wåg som varit aktiv i AFA och idag driver den åsiktsregistrerande Researchgruppen som bland annat ägnar sig åt att hänga ut anonyma invandringskritiker. Hjärtberg är också vän med en annan intressant person: Ivar Andersen.

Andersen är en feg AFA:it som i numerärt överläge år 2006 överföll ett sällskap med personer från Motståndsrörelsen som varit ute och ätit middag. Attacken beskrivs på följande sätt av Info14:

På kvällen den 28 januari 2006 hade ett sällskap från Svenska motståndsrörelsen samlats på en restaurang för att äta middag och umgås. […] Strax efter midnatt avvecklade de sista ur sällskap kvällen och lämnade restaurangen.

När de sista orden utbyttes ute på gatan stördes de av ett vrål. Runt hörnet kom träskvänsterns riddare, med flaskor och påkar i händerna och gruppen från Svenska motståndsrörelsen var snabbt indragen i en vild strid där nävarna fick gå varma.

En av nationalisterna blödde rikligt efteråt från huvudet. Han hade slagits mot tre antagonister vars flaskor träffat honom i huvudet flera gånger, men han stod ändå kvar på benen. Värre var det för den antifascist som nu låg på marken. När han maskerad och beväpnad gick till angrepp mot den mindre gruppen obeväpnade nationalister trodde han inte att den här synen skulle utspela sig, men nu var det den som rullade förbi hans ögon. Mellan knytnävarna som träffade hans ansikte kunde han glimta mörka skepnader som flydde, flydde bort från honom och lämnade honom kvar. […]

Den fasthållna svenskhataren var emellertid inte den enda som låg på marken. Några meter bort bredde en blodpöl ut sig. Sakta erövrade det mörkröda ny mark, pölen blev större. I den låg en ung kvinna – medvetslös. Den unga kvinnan och tvåbarnsmamman stod närmast det håll den attackerande gruppen kom ifrån, och den fega flocken kastade sig i överlägset antal över sitt försvarslösa byte med vapen.

En av de kvinnomisshandlande vänsterterroristerna var Ivar Andersen, som förövrigt också är journalist. Läs mer om Andersen i Info14-artikeln: Vänstermedia och våldets apostlar 

En rimlig slutsats är alltså att Erik Hjärtberg är emot att nationella tränar kampsport då det leder till att hans vänsterextrema vänner får stryk när de försöker angripa människor med andra åsikter. Frågan som bör ställas är om det är rimligt att en person som Erik Hjärtberg arbetar på Vestmanlands Läns Tidning (VLT) och där skriver artiklar om nationalsocialister? Hans politiska bakgrund och vänner gör att hans trovärdighet som opartisk nyhetsförmedlare är minimal.

Har du mer information om Erik Hjärtberg eller andra vänsterextrema journalister? Mejla då redaktionen@nordfront.se


  • Publicerad:
    2016-07-30 00:25