INRIKES. En sverigedemokrat får en tillsägelse efter att han på Facebook delat med sig av en ”förintelseförnekande” quiz.

En 60-årig sverigedemokrat från Göteborg delade för några dagar sedan en länk på Facebook. Länken han delade med sig av ledde till en ”quiz”, vilket är en typ av frågesport, som förnekade ”förintelsen”. Det inträffade snappades snabbt upp av systemmedia och nu går partiet ut med en skarp tillsägelse till mannen.

Denna quiz var enligt systemmedias utsago utformad som så att varje fråga eller påstående förnekade kända ”fakta” om den så kallade förintelsen. Mannen själv förnekar att han skulle varit medveten om att det han delat med sig om var ”förintelseförnekande” till sin natur. På frågan om han tittat på vad det var han delat svarar mannen:

— Nej. Jag fick reda på det när jag fick telefonsamtal där folk undrade vad i helvete jag höll på med och då tog jag bort det direkt.

Ordförande för Sverigedemokraterna i Göteborg Jörgen Fogelklou säger att han varit i kontakt med mannen som bland annat ställt upp i kyrkovalen.

— Jag ringde upp honom direkt när jag såg detta och frågade vad i helvete han höll på med. Han har gett mig en förklaring och det var att allt var ett misstag. Jag har själv sett den här länken tidigare och vet vad det är för avskräde som cirkulerar, säger Fogelklou.

På frågan om han tror att det inträffade kan skada partiet svarar han:

— Förtroende är allt vi politiker har och det är möjligt att det påverkar det negativt. Sen skrev han det från sin privata sida men han är fortfarande en företrädare för partiet. Men jag tror inte att han är antisemit och jag tror att det här var ett misstag, men det får inte ske, säger Jörgen Fogelklou.

Källa:
SD-politiker spred förintelseförnekande quiz

Relaterade artiklar:
Forintelsen.nu – testa dina kunskaper i myter från andra världskriget
Förintelsekonstnär ljög om allt
Judiska världskongressen vill få Kroatien att känna skuld för dess roll i ”förintelsen”


  • Publicerad:
    2017-11-15 19:25