BANKMAFFIAN SwebbTV fick beskedet att deras bankkonto har spärrats på grund av bristande kundkännedom. Detta kan ses mot bakgrund mot att man tycks ha kommit under politiska krafters lupp, vilket även andra händelser som rör SwebbTV tyder på.

Marginalen Bank har låtit meddela mediekanalen SwebbTV att deras bankkonton har avslutats med hänvisning till att de inte har ”tillräcklig kundkännedom”. SwebbTV menar att detta sannolikt är politisk aktivism då de enligt dem själva inte sysslar med några oegentligheter. Därför är SwebbTV nu i kontakt med en jurist då man tror att bankens agerande sannolikt är olagligt.

SwebbTV har under de senaste åren etablerat sig som en populär alternativ mediekanal, med tusentals tittare på varje filmklipp. Därmed verkar man också ha blivit en nagel i ögat på politiska krafter, vilket har visat sig flera gånger, först genom att Swebb-TV stängdes av från Youtube.

Under påtryckning från den antivita stiftelsen Expo så blev man tidigare i våras avbokad från en konferenslokal. Expo också har försökt att stoppa Swebb-TVs satsning på ett eget vin.