Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Veckans låt: Seikilos Epitaph

MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront låten Seikilos Epitaph, världens äldst bevarade kompletta musikstycke.

Latin nu på skolschemat i Polen – för fördjupad förståelse av vår civilisations grund

UTRIKES. I Polen läggs nu ämnet Latin och Antikens kultur till den centrala läroplanen för elever i motsvarande klass 9,  med syftet att öka elevernas kunskap om den egna traditionen.

Trump vill bygga alla nya offentliga byggnader USA i neoklassicistisk stil

UTRIKES. I ett läckt dokument från Vita huset framgår det att president Donald Trump vill att alla federala byggnader i USA ska uppföras i neoklassicistisk stil enligt parollen: ”Make federal buildings great again”.

Skolverket backar – antiken behålls i kursplanen

UTBILDNING. Skolverket drar nu tillbaka det kontroversiella och hårt kritiserade förslaget om att slopa antiken ur kursplanen för historia i grundskolan.

Skolverket stryker antiken i ny kursplan för grundskolan

SKOLAN. Elever kommer inte längre att få lära sig om antiken i svensk grundskola. Detta enligt en ny kursplan som presenterats av Skolverket.

Slaget vid Thermopyle

Dagens datum 11 augusti: Detta datum år 480 före vår tidräkning stod slaget vid Thermopyle där dryga 5000 greker och spartaner kämpade tappert emot en armé av hundratusentals perser.

Platon och den västerländska filosofin

FILOSOFI. Platon är en omskriven grekisk filosof, som av många anses vara den västerlänska filosofins fader. Mikael Karlsson har skivit en kort presentation av denne tänkare, som idag inte anses politiskt korrekt av det vänsterliberala etablissemanget.