Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Fiasko i hovrätten för “Sleepy Joe”, Erik Nord och judisk makt-rörelsen – oppositionella demonstrationer fortsatt lagliga

INRIKES. Det blev totalfiasko för åklagaren Jonas ”Sleepy Joe” Martinsson, judisk makt-rörelsen och polischefen Erik Nord, som försökt få oppositionella demonstrationer totalförbjudna. Uppdaterad med kommentarer från Motståndsrörelsen.

Göteborgsrättegången i hovrätten: Nämndeman anklagas för jäv

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Idag inleds förhandlingarna i Göta hovrätt i det så kallade Göteborgsfallet, där 16 personer åtalades för bland annat hets mot folkgrupp efter Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg 2017.

Unik dom: Motståndsrörelsens plakat med “Förbrytare” från 2017 ska konfiskeras

REPRESSION. I ett unikt mål har Göteborgs tingsrätt beslutat att konfiskera ett plakat som Nordiska motståndsrörelsen bar vid sin demonstration i Göteborg 2017. Plakatet visade en bild av journalisten Willy Silberstein med texten ”Förbrytare!” och är alltså nu olagligt.

Göteborgsrättegången: “Sleepy Joe” Martinsson överklagar de friande åsiktsdomarna

GÖTEBORG. Med endast en dag kvar att överklaga valde åklagare Jonas Martinsson att överklaga de femton friande HMF-domarna i Göteborgsrättegången. Sedan tidigare har även JK överklagat delar av de ersättningar som utgått till fem av de åtalades försvarsadvokater.

FILM: Nationell debattör analyserar Göteborgsdomen och sågar Svenska Akademiens censuriver

FILM. Björn Björkqvist ger sin syn på Göteborgsdomen och Svenska Akademiens senaste censurtilltag.

Rätts- och yttrandefrihetsexperter om Göteborgsdomen: “Välmotiverad”

GÖTEBORGSRÄTTEGÅNGEN. Åklagaren och judisk makt-rörelsen är besvikna efter dagens nederlag i det uppmärksammade Göteborgsmålet. Men enligt rätts- och yttrandefrihetsexperter är domen välmotiverad och en fingervisning i hur även högre instanser kommer att resonera ifall den överklagas.

Besviken åklagare efter Göteborgsdomen: “Vi är inte direkt överraskade”

GÖTEBORGSRÄTTEGÅNGEN. Efter det stora nederlaget för åklagare Jonas ”Sleepy Joe” Martinsson funderar han på att överklaga till hovrätten. Men han är inte överraskad över den friande domen.

Åsiktsrättegången: Stort nederlag för systemet – ingen döms för HMF SWISH: 0700749652

GÖTEBORGSRÄTTEGÅNGEN. Att delta i Nordiska motståndsrörelsens demonstrationer utgör inte hets mot folkgrupp, konstaterar Göteborgs tingsrätt. Samtidigt döms fem för våldsamt upplopp. Extrainsatt radiosändning i artikeln

Göteborgsrättegången dag 6 (del 1): Trött åklagare yrkar på fängelse

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Under Göteborgsrättegångens sjätte dag höll åklagar- och försvarssidan pläderingar. Åklagaren såg trött och uppgiven ut, men yrkade på fängelse för samtliga åtalade.