Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Ukraina anklagas för kemisk krigföring

”Del av den ukrainska offensiven” 16 containrar med medlen CS, CR och BZ uppges levererade i februari.

Ryssland anklagas för användning av kemiska vapen

Azovbataljonen säger sig ha andningsproblem efter att drönare släppt okänt medel över Mariopul Zelenskyj kräver nu hårdare sanktioner.

Uppgifter: Ännu en simulerad kemisk attack planeras i syriska Idlib

SYRIEN. Rysk militär underrättelsetjänst uppger att Al-Qaida-lierade Hayat Tahrir al-Sham har långt framåtskridna planer på en falskflaggad gas-attack mot civila offer i provinsen Idlib.

Syrien: USA-koalition bombade by med vit fosfor

SYRIEN. Enligt en syrisk nyhetsbyrå bombade den USA-ledda koalitionen en by i landet med det förbjudna ämnet vit fosfor under måndagen.

Vita hjälmarna har levererat giftiga kemikalier till rebellgrupper i Syrien

SYRIEN. Ryssland varnade nyligen för att USA har för avsikt att iscensätta ytterligare en falsk kemgasattack i Syrien för att få en förevändning att attackera landet. Nu meddelar man att den terroranstrukna och västunderstödda så kallade hjälporganisationen Vita hjälmarna mottagit kemikalier för ändamålet.

USA planerar att utföra nya falska kemiska vapenanfall mot Syrien

GEOPOLITIK. Rysslands försvarsministerium meddelar att USA kan vara i färd med att använda falska kemiska vapen för att göra operationer i Syrien. USA kan ha långt gående planer på att utföra falska kemvapenattacker i Syrien för att på så sätt arrangera nya ursäkter att anfalla landet med flygraider. Det säger Rysslands försvarsministerium, enligt RT. Denna […]

Världskrigsretorik över Syrien

UTRIKES. Hätska ordkrig stormakter emellan, vapenskrammel och FN-möten. Dagens Syrien är en krutdurk.

Terrorstaten Israel bombade syriskt flygfält från libanesiskt luftrum

UTRIKES. Minst 14 syrier har dödats under natten till måndagen när israeliska bombplan attackerade ett flygfält i Homsprovinsen.  

USA erkänner: Syriska “rebeller” har använt kemiska vapen

UTRIKES. USA:s utrikesdepartement erkänner att syriska ”rebeller” kopplade till den jihadistiska terrororganisationen al-Nusrafronten har använt sig av kemiska vapen.