Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Katastrof: ”Finska” romer flyr invandrarvåldets Sverige

Tiotals familjer som har flyttat ”Skämtar med bananerna” under besök från journalister.

Endast tre personer bötfällda efter två års tiggeriförbud

INRIKES. Facit efter två år med lokala tiggeriförbud i 14 kommuner är endast tre bötfällda personer. Däremot har brott och prostitution ökat som alternativa vägar till försörjning.

Kulturdepartementet föreslår bildandet av en zigenarmyndighet

INRIKES. I en utredning från kulturdepartementet föreslås att en ny myndighet, Myndigheten för romska frågor, ska inrättas. Den nya myndigheten ska arbeta med romernas situation och bekämpa ”antiziganism”.

Åtal för synnerligen grov narkotikasmuggling

NARKOTIKASMUGGLING. Två rumäner åtalas för synnerligen grov narkotikasmuggling efter att ha försökt ta in en stor mängd narkotika förpackat i underliga paket till Sverige. Frågan är nu om Putin kommer att få skulden? UPPDATERAD 2018-05-28 klockan 18:00.  

Zigenare använder skolgård som toalett – orsakar hälsorisk för barnen

STOCKHOLM. Den Sverigefinska skolan på Fridhemsplan har haft stora problem med nattliga besökare som skräpar ner och använder deras gård som en toalett. Skolan har tagit hjälp av både väktare, socialtjänsten samt polisen för att försöka få bukt med problemet, men utan lyckat resultat.

Mindre pengar till tiggarna

INRIKES. Svenskar har blivit mindre benägna att sänka pengar till tiggare. En anledning ska vara att vi har blivit så vana att se tiggarna att vi väljer att sluta ge dem pengar.

Zigenare använder skolgård som läger och toalett

STOCKHOLM. Sverigefinska skolan på Kungsholmen i Stockholm har den senaste tiden fått objudna gäster på skolgården i form av zigenare som använder den som lägerplats. Numera måste skolgården rensas från skräp och matrester samt kläder och avföring varje morgon.

Misstänkt brandattack vid läger för EU-migranter

INRIKES. Ett läger med ”EU-migranter” blev utsatt för ett misstänkt brandattentat. Händelsen rubriceras som försök till mordbrand.    

Folk beredda att ta till vapen mot zigenare

INRIKES. Invånarna i Högfors och Mossgruvan har börjat tröttna på de zigenare som kommit till området. Byalaget uppger att det har gått så långt att vissa av invånarna nu är beredda att ta till vapen.

Rumänsk zigenare: “Tiggeriet är ett yrke”

TIGGERIET. Enligt Rumäniens blivande vice minister för EU-fonder, som själv är rom, är tiggeriet ett respektabelt yrke som ingen borde skämmas för. Romer som reser till bland annat Sverige för att tigga jämför han med vanliga jobbresor.