Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Ledarskribent tystas av Bonnier efter kritik mot plundringskravaller i USA

JUDISK MEDIA. Under onsdagen kritiserade Sydsvenskans ledarskribent Mats Skogkär vänsterns hyllningar av de afrikaner som plundrar och kravallar över hela USA. Bonniertidningens ansvarige utgivare tog snabbt avstånd från kritiken och nu har Skogkär ”omplacerats” till en tjänst där han inte kan skriva.

Ledarskribent attackerar “vänsterns närmast sexuella upphetsning över upploppen i USA”

BLM-KRAVALLERNA. Mats Skogskär, ledarskribent på Sydsvenskan, har retat upp vänstern med en tweet om upploppen i USA. Nu går Sydsvenskans chefredaktör ut och tar avstånd från tweeten.

Bonnierprofil sprider konspirationsteori om corona

CORONAKRISEN. Moa Berglöf, skribent på Bonniertidningen Sydsvenskan, påstår på Twitter att Storbritanniens premiärminister Boris Johnson medvetet smittat sig med corona för att dölja något annat.

Judiska Sydsvenskan lobbar för att hindra coronavirusets spridning – men bara från Iran

DEBATT. En svensk läkare och docent anser att Iran är största hotet mot Sveriges bemötande av en eventuell coronaepidemi.

Morgan Johansson påstår sig gilla yttrandefrihet: “Jag har själv en journalistisk bakgrund”

SOSSERI. Eftersom någon EU-liberal påpekat att den svenska regeringen utvecklat ”totalitära tendenser” går nu justitieminister Morgan Johansson i svarsmål. ”Det tonläget är svårbegripligt”, skriver justitieministern i en debattartikel i HD. Han har själv nämligen en ”journalistisk bakgrund”.

Statsvetare kritiserar förbudsförslaget – menar att regeringen inte förstår grundlagen

SVERIGE. I en debattartikel kritiserar statsvetaren Anders Sannerstedt regeringens förslag att förbjuda Nordiska motståndsrörelsen utifrån grundlagen. Sannerstedt menar att kapitlet som bland annat Morgan Johansson hänvisar till inte ger stöd för ett organisationsförbud endast utifrån Motståndsrörelsens politik.

Granskning Sverige: Sydsvenskan påstår att föräldrar har hotat Vellinges kommunalråd

MEDIA. I detta Granskning Sverige framgår det hur kommuner i dagens Sverige gör internutredningar för att baktala föräldrar som fått sina barn utsatta för sexövergrepp.