BLM-KRAVALLERNA. Mats Skogskär, ledarskribent på Sydsvenskan, har retat upp vänstern med en tweet om upploppen i USA. Nu går Sydsvenskans chefredaktör ut och tar avstånd från tweeten.

BLM-kravallerna (Black Lives Matter) i USA, som nu även spridit sig till Sverige, har fått skribenter och reportrar på gammelmedia att gå i spinn. De flesta hakar på den amerikanska judepressen i sina hyllningar av BLM-rörelsen, men det finns några som vågar gå mot strömmen.

En av dem är Mats Skogskär, ledarskribent på liberala Sydsvenskan, som häromdagen skrev i en tweet;

”När man ser vänsterns närmast sexuella upphetsning över upploppen i USA, över plundringarna, bränderna och våldet, blir det också lättare att förstå dess strävan att genom invandring skapa liknande förhållanden här med en stor, invandrad, etnifierad och segregerad underklass”.

Strax sällade sig Sydsvenskans chefredaktör, Jonas Kanje, till vänsterns indignation och tog avstånd från sin medarbetares tweet:

”Det här är en tweet som går långt över gränsen. Ett sätt att uttrycka sig på som Sydsvenskan aldrig kan ställa sig bakom. Vi tar avstånd från den”, skrev Kanje på Sydsvenskans officiella Twitterkonto.

Skogskärs kommentarsfält översvämmades snabbt av vänsterextrema kommentarer om hur oseriöst och dumt hans inlägg var. Men signaturen AlexanderDenStore var en av dem som stack ut hakan och försvarade tweeten:

”Nu har jag med spänning läst igenom alla vänsterliberalers kommentarer fram till 9:26. Inte EN ENDA innehåller argument eller vilja till diskussion men ALLA handlar om att skamstämpla Mats för att överhuvudtaget skrivit tweeten. Den nivån säger ALLT om åsiktskorridoren.”


  • Publicerad:
    2020-06-04 11:40