DET SVARTA VÅLDET. En film går just nu viral som visar hur en svart pöbel har misshandlat en ung vit man och gottar sig åt hans lidande medan en ensam vit kvinna försöker få pöbeln att sluta misshandla den svårt skadade pojken. Uppdaterad 16:30

De svarta upploppen som uppstått den senaste tiden i USA har resulterat i omfattande skadegörelse, stölder, överfall och rena mord som framför allt drabbat vita människor. Pöbelvåldet och missnöjesmanifestationerna har särskilt den senaste veckan spridit sig från USA till västra Europa, som de senaste decennierna importerat en brun underklass från den tredje världen.

Just nu går en film viral på nätet som visar hur en svart pöbel sadistiskt misshandlar en vit pojke. Filmen sägs vara från Irland.

Filmen inleds med att man ser en redan svårt misshandlad, halvt medvetslös vit pojke ligga på marken. Det ser sedan ut som att någon slår honom med ett tillhygge medan män som talar engelska med afrikansk brytning upphetsat och glatt kommenterar hur skadad pojken är. ”This niggas messed up” och ”this niggas fucked” verkar till exempel den svarta mannen som filmar misshandeln säga om den vita pojken.

— He’s dead, he’s dead, ropar också någon i filmen.

Mannen som filmar med sin mobil häver sedan mobilen väldigt nära pojkens ansikte som är helt täckt av blod och man ser sedan hur kameramannen eller någon alldeles bredvid honom örfilar den svårt skadade pojken innan en vit kvinna som sitter hukad över pojken knuffar bort dem och försöker skydda pojken.

Därefter går någon som de andra i filmen kallar ”Steven” fram och hugger pojken upprepade gånger i ryggen med vad som verkar vara en kort kniv och man ser hur ryggen redan var blodig av vad som borde vara tidigare knivhugg eller blod som runnit ned längs ryggen från pojkens huvud. De andra i pöbeln kommenterar att Steven ska lugna ner sig och inte behöver hugga pojken mer, men ingen verkar direkt bli arg på honom.

I filmen hör man också någon säga ”World Star”, vilket svarta brukar skrika i filmer när de slåss och ställer till kaos eftersom sådana filmer i efterhand brukar laddas upp på en hemsida som heter så.

VARNING FÖR STARKA SCENER:

Uppgifter i media
Irländska medier så som Irish Examiner har de senaste timmarna släppt nyheter som verkar handla om den filmade knivhuggningen. Där rapporteras det att den knivhuggne är en tonåring som är svårt skadad och vårdas på Cork University Hospital. Skadorna ska inte vara livshotande.

En annan tonåring är gripen för knivhuggningen som ska ha skett i Carrigaline, en ort som ligger strax utanför staden Cork. Tidningen uppmanar också sina läsare att kontakta polisen om de har mer information om det inträffade:

Anyone with information is asked to contact Togher Garda Station on 021 4947120, the Garda Confidential Line on 1800 666 111, or any Garda Station.

Uppgifter i sociala medier
På sociala medier har två svarta personer pekats ut som mannen som filmade och Steven som knivhögg pojken. Filmen har också kopplats till Black Lives Matter och det stämmer att det nyligen hållits BLM-manifestationer i området och sådana manifestationer har uppenbarligen i USA inspirerat svarta till att attackera vita människor.

Uppdatering:

Via en person som bor i närheten av Carrigaline har Nordfront fått nya uppgifter om vad som sägs om det brutala dådet lokalt.

Enligt dessa uppgifter är polisstationen i Carrigaline nedlagd, vilket sägs ha varit en anledning till att brottet skedde just där. De svarta gärningsmännen ska enligt Nordfronts uppgiftslämnare vara från Ballincollig och medvetet ha tagit bussen till Carrigaline för att attackera en vit person. Pojken ska enligt uppgift heta Adam Noonan och lever, men endast med hjälp av livsuppehållande behandling

På Snapchat tycks pojkens vänner vara uppdelade i två läger: Ett som kräver att rättvisa ska skipas och ett som signalerar antirasism i kölvattnet av dådet:

Dådet i Carrigaline har skapat två olika läger bland traktens ungdomar. Skärmbilder: Snapchat. Klicka för förstoring.

Uppdatering 16:30

gofundme.com har det tyckt upp en insamling till förmån för Adam Noonans familj. Personen bakom insamlingen skriver att han tänker överföra de insamlade pengarna till en präst i Carrigaline för att vidareförmedlas till familjen. I skrivande stund har över 4 600 euro samlats in, vilket motsvarar nästan 48 000 svenska kronor.

Nordfront har sökt kontakt med personen bakom insamlingen för att kunna verifiera att det inte är någon som samlar in pengar för egen del. Tills vidare uppmanar vi därför till försiktighet vad gäller donationer till ändamålet.

Nordfront följer fallet och återkommer när mer information finns. Vet du mer om det inträffade? Tipsa oss!


  • Publicerad:
    2020-06-07 12:10